Ιδού οι απαντήσεις στις «φωτιές» που άναψε ο Ελεγκτής

Πλήρη συμμόρφωση με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή έχουν τόσο οι Φυλακές όσο και η Πυροσβεστική.

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, αλλά και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας.

Η κ. Αριστοτέλους, ανέφερε, αρχικά, ότι υπήρξε συμμόρφωση σε θέματα που εμπίπτουν σε αρμοδιότητες.
«Επιδιώκουμε έλεγχο από εξωτερικούς θεσμούς. Συμμορφωθήκαμε με την έκθεση. Στο παρελθόν, τέτοιες εκθέσεις είχαν να κάνουν με ασφάλεια.

Πράματα και θάματα στις Φυλακές-Τι εντοπίζει ο Γεν.

Ελεγκτής

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι θύρες ασφάλειας. Όταν αγοράστηκαν πριν χρόνια, δεν έγινε συμβόλαιο συντήρησής τους. Με αποτέλεσμα, όταν είχε δυσλειτουργία, είχε σοβαρά θέματα ασφάλειας τόσο των δεσμοφυλάκων όσο και των κρατουμένων. Από την πρώτη στιγμή έγιναν ενέργειες για σύναψη συμβολαίων συντήρησης, αν και θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί κατά την αγορά», δήλωσε.

Σχετικά με το αυτοκίνητο.. κλιματιστικό, η κ. Αριστοτέλους ανέφερε ότι το εν λόγω θέμα κρίθηκε ως έκτακτο για σκοπούς ασφάλειας. Επανέλαβε ότι ενημερώθηκε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Κληθείς να απαντήσει ο κ. Τράγκολας ότι μέρος του Αρχηγείου της Δύναμης δεν έχει τελική άδεια, ανέφερε «Τελευταία λήφθηκε διαδικασία για καταβολή ποσού σε εργολάβο και έγιναν όλες οι ενέργειες εκ μέρους της Δύναμης για να δοθεί τελική έγκριση της δεύτερης φάσης».

Αναφορικά με προώθηση συμφερόντων από μέλος της Δύναμης σε ιδιωτική εταιρεία, ο Διοικητής είπε ότι «έγινε σχετική έρευνα από την Αστυνομία και δεν εντοπίστηκε κάτι μεμπτό για το μέλος της Δύναμης και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής έρευνας», είπε ο κ.Τράγκολας.

Keywords
Τυχαία Θέματα