Η Βρετανία εκτιμά τον λογαριασμό του Brexit στα €40δις

Η Βρετανία υπολογίζει το τελικό κόστος προκειμένου να τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το Brexit στα 40 με 45 δισεκ. ευρώ, δήλωσε σήμερα βρετανική πηγή.

Nωρίτερα, σε ιστορική συμφωνία σχετικά με την πρώτη φάση της διαδικασίας του brexit, σχετικά με τους όρους εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έφθασαν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί πλέον το πέρασμα στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων,

όπου θα καθοριστεί ποιες θα είναι οι μελλοντικές σχέσεις των δύο πλευρών και ειδικά το καθεστώς των εμπορικών συναλλαγών τους.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι επιτεύχθηκε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ

Η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν σε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η Ευρωπαία Επίτροπος για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε χθες ότι η ΕΕ είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ιαπωνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα