Η βραδιά των κορυφαίων και Αρίστων (ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, που διοργάνωσε απόψε η ΕΑΚ.

Με κεντρικό μήνυμα «Ο αθλητισμός αντέχει», η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Πρόεδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, της προέδρου του ΚΟΑ Κλαία Παπαέλληνα, πλήθος ανθρώπων του πολιτικού και αθλητικού κόσμου, και βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της χρονιάς που έφυγε.

Ο αθλητισμός αντέχει διότι οι επιτυχίες

είναι αρκετές, αλλά και επειδή 40 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, οι δύο προσφυγοποιημένοι Γυμναστικοί Σύλλογοί μας, ο ΓΣΕ της Αμμοχώστου και ο ΓΣΠρ. της Κερύνειας, εξακολουθούν να διατηρούν άσβεστη τη φλόγα του αθλητισμού αλλά, κυρίως, αυτήν της επιστροφής. Γι' αυτό άλλωστε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΕΑΚ αποφάσισε να τους απονέμει το Αριστείο 2014.Οι κορυφαίοιΚορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης για δεύτερη τρίτη χρονιά. «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΑΚ για τη τιμή που μου κάνει. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλή τύχη και να πάμε στο Ρίο για περισσότερα μετάλλια», το μήνυμα που Κοντίδη που προβλήθηκε μέσω οθόνης, αφού βρίσκεται στη Βραζιλία.

Δεύτερος αθλητής της χρονιάς ο σκοπευτής μας Γιώργος Αχιλλέως, τρίτος αθλητής της χρονιάς ο Δημήτρης Μινασίδης, τέταρτος ο Κυριάκος Ιωάννου και πέμπτος ο Απόστολος Παρέλλης.

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε είναι η Κυριακή Κουττούκη. Δεύτερη αθλήτρια η Λεόντια Καλλένου. "Το 2014 ήταν για μένα μία επιτυχημένη χρονιά! Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου" δήλωσε η Κυριακή Κουττούκη.

Ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε ο νταμπλούχος ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της Λευκωσίας βραβεύτηκε και για τις αμυντικές και επιθετικές επιδόσεις που είχε στο περσινό πρωτάθλημα. «Ο αθλητισμός αντέχει, το ποδόσφαιρο αντέχει, ο ΑΠΟΕΛ είναι εφτάψυχος και θα ανακάμψει άμεσα» δήλωσε στο πλαίσιο της βράβευσης ο πρόεδρος της εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης.

Δεύτερη ομάδα ο Απόλλωνας που για δεύτερη σερί χρονιά προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τρίτη ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα.Το Αριστείο της ΕΑΚ, η ανώτατη τιμιτική διάκριση δόθηκε στους γυμναστικούς συλλόγους ΓΣΕ και στον ΓΣΠρ που άντεξαν μέσα από την προσφυγιά και συνεχίζουν να προσφέρουν.

Εξάλλου, απονεμήθηκαν τα ακόλουθα βραβεία:

Βραβείο ΟΠΑΠ Ήθους και προσφοράς «Θεόδωρος Στυλιανού»: Παύλος Ιωάννου (βόλεϊ)

Βραβείο ΟΠΑΠ Μακρόχρονης και εξαίρετης προσφοράς: Ρούλα Κατσαμπή (βόλεϊ)

Βραβείο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης»: Δημήτρης Λόρδος (σκοποβολή)

Βραβείο Cytavision «Χρυσό παπούτσι»: Ζόρζε Μοντέιρο (ΑΕΛ), Γκαστόν Σανγκόι (Απόλλων), Μάρκο Ταγκμπατζούμι (Ερμής).Παραολυμπιακοί Αγώνες: Καρολίνα Πελεντρίτου (κολύμβηση)

Βραβείο Hercules Trophies Ανερχόμενα ταλέντα: Ανδρέας Μακρής (ποδόσφαιρο), Θέμις Χριστοδουλίδου (ρυθμική γυμναστική), Στέφανος Νικολαΐδης (σκοποβολή)

Τιμητικές διακρίσεις: Νίκος Χρίστου (βόλεϊ), Πάνος Ηρακλέους (βόλεϊ), Πανίκος Ξιούρουππας, Γιάννης Πηλαβάκης (ταε κβο ντο), Κυριάκος Πίσσης (πρόεδρος Παρνασσού), Κυριάκος Ανδρέου (φωτορεπόρτερ), Εθνική Ομάδα Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, Εθνική Ομάδα Μπόουλιγκ Κωφών

Στην εκδήλωση ανακηρύχθηκε σε Πρέσβειρα Fair Play για το 2015 η Μαρία Παπαδοπούλου, ενώ η Κάλλη Χατζηιωσήφ βραβεύτηκε από την επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα