Η τοποθέτηση Δημητριάδη για ισότιμη εκπροσώπηση στα debate

Σε δήλωση προέβη ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης για την τελευταία διακαναλική συζήτηση των Προεδρικών εκλογών και τη θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το αρμόδιο ανεξάρτητο Σώμα του κράτους ουσιαστικά ενστερνίζεται τη θέση που εξέφρασα από την πρώτη στιγμή για ισότιμη εκπροσώπηση, όταν άρχισαν τα διακαναλικά ντιμπέιτ, τόσο των ιδιωτικών καναλιών, όσο και του ΡΙΚ».

Αυτούσια η δήλωση: 

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»,

κάλεσε τους τέσσερις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη σύνθεση του τελευταίου προγραμματισμένου διακαναλικού ντιμπέιτ και να προσκαλέσουν σε αυτό και άλλους υποψήφιους πέραν των τριών Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το αρμόδιο ανεξάρτητο Σώμα του κράτους ουσιαστικά ενστερνίζεται τη θέση που εξέφρασα από την πρώτη στιγμή για ισότιμη εκπροσώπηση, όταν άρχισαν τα διακαναλικά ντιμπέιτ, τόσο των ιδιωτικών καναλιών, όσο και του ΡΙΚ.

Η Πρόεδρος της Αρχής κα Ρόνα Κασάπη, υπενθυμίζει ότι «με προηγούμενες σχετικές μου επιστολές, είχα ήδη εκφράσει την πεποίθησή μου για το γεγονός πως, η όσο το δυνατόν διευρυμένη συμμετοχή υποψηφίων, ειδικότερα σε δικαναλικές τηλεμαχίες, εξυπηρετεί άμεσα τις υποχρεώσεις σας ως τηλεοπτικοί οργανισμοί. Υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία και αφορούν στην έγκυρη, σφαιρική ενημέρωση των πολιτών και την ισότιμη προβολή των υποψηφίων από τα τηλεοπτικά σας προγράμματα».

Την προσεχή Παρασκευή τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια ΟΜΕΓΑ, ΣΙΓΜΑ, ΑΛΦΑ, ΑΝΤΕΝΑ που οργανώνουν το τελευταίο διακαναλικό ντιμπέιτ έχουν την υποχρέωση να λάβουν σοβαρά υπόψη τις συστάσεις της κας Κασάπη και ανάλογα να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

Αυτό το ντιμπέιτ, το οποίο μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί για να δεχτεί ερωτήσεις από τους πολίτες εκ των προτέρων, θα είναι πράγματι το «ντιμπέιτ του λαού» και όχι ένα άλλο πρόχειρο και της τελευταίας στιγμής που πρότεινε ο υποψήφιος πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου. Μόνο έτσι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπληρώσουν την αποστολή τους και θα δώσουν το δικαίωμα σε όλους τους υποψηφίους να εκφράσουν σε κοινό πάνελ τις δικές τους θέσεις ενώπιον του λαού, δύο ακριβώς ημέρες πριν από τις κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα