Η θέση του Υπ.Παιδείας για τους 30μηνους εκπαιδευτικούς

Αν υπάρξουν νέες δικαστικές αποφάσεις σε σχέση με τους 30μηνους, είμαστε έτοιμοι να διαφοροποιήσουμε εκ νέου τα πράγματα στο ζήτημα αυτό, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με τον κ. Καδή, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου είναι η Νομική Υπηρεσία, της οποίας τις υποδείξεις ακολουθεί. Σύμφωνα με γνωμάτευση που στάλθηκε στο Υπουργείο, υιοθετήθηκαν οι εισηγήσεις που έγιναν και τα άτομα που είχαν αναφερθεί στη γνωμάτευση έχουν ήδη γίνει αορίστου χρόνου, επεσήμανε.

Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις προεκλογικές σκοπιμότητες κάποιων και να υιοθετήσουμε

νομικές συμβουλές άλλων, καθώς η Νομική Υπηρεσία είναι αυτή που καθοδηγεί τις κινήσεις μας στο ζήτημα αυτό, τόνισε ο Υπουργός.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε φοιτητές

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους φοιτητές, σχολίασε ο Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η απόφαση αυτή αγγίζει 12000 φοιτητές, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Όπως επεσήμανε, το Υπουργικό αναγνώρισε την κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας ως μια κατηγορία που δεν έχει εισοδήματα και η οποία θα πρέπει να τύχει στήριξης.

Πρόκειται για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα κρατικά νοσηλευτήρια, όπως είπε, στο πλαίσιο που αυτή προσφέρεται και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι άποροι.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το μέτρο αυτό θα έχει άμεση ισχύ και καλύπτει φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, πλήρους φοίτησης, είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.

Τόνισε μάλιστα ότι για τους φοιτητές εξωτερικού πρόκειται για πολύ σημαντική βοήθεια, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον να προχωρούν σε ιδιωτικά συμβόλαια ιατρικής περίθαλψης, καθώς θα τους καλύπτει το κράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα