Η σύλληψη του Τούρκου μόδιστρου μονοπωλεί τον τ/κ Τύπο

Το Κυπριακό ανεβαίνει σιγά σιγά στη θεματολογία του τ/κ Τύπου, όπου όμως εξακολουθεί να έχει σημαντικό μερίδιο δημοσιότητας η σύλληψη του Τούρκου σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σιανσάλ και πώς αυτή έγινε, αλλά και η κίνηση αντιδρούντων προς τις συντεχνίες των εκπαιδευτικών να καταθέσουν “πρόταση νόμου” για περικοπές των μισθών όσων δουλεύουν επαγγελματικά στις συντεχνίες των δασκάλων και καθηγητών, ενώ είναι εκπαιδευτικοί.

Αναφορά γίνεται επίσης σε μια ανακοίνωση με περιεχόμενο εναντίον της

λύσης που κυκλοφόρησε χθες στα κατεχόμενα, αλλά και στην οικονομία και η αγορά συναλλάγματος.

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Χαφιέδες”, γράφει ότι την ημέρα που ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας Μπαρμπαρός Σιανσάλ “απελάθηκε” είχε φτάσει στην τουρκική “πρεσβεία” στα κατεχόμενα επιστολή από την “ένωση λευκών εστιών” (σσ: εθνικιστική οργάνωση) με την οποία ζητείτο να ληφθούν μέτρα εναντίον του προβοκάτορα, όπως τον αποκαλούσαν. Αλλού αναφέρεται σε κείμενο που γράφηκε σε γραφομηχανή (σσ: daktilo στην Τουρκική) και τοποθετήθηκε ως ανακοίνωση σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις περιοχές Μόρφου και Λευκωσίας και θυμίζει, όπως αναφέρει η Αφρίκα, περιόδους ΤΜΤ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η διάσκεψη στη Γενεύη θα είναι πενταμερής.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Εντατική προετοιμασία για Γενεύη” αφιερώνει σχεδόν ολόκληρο το πρωτοσέλιδο της στο Κυπριακό και γράφει ότι η χθεσινή συνάντηση των ηγετών διήρκεσε 3,5 ώρες, παραθέτει τις δηλώσεις που έγιναν μετά και σημειώνει ότι σήμερα ο Μουσταφά Ακιντζί θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Αλλού αναφέρει ότι σοκ προκάλεσε στις συντεχνίες KTÖS και KTOEÖS απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου” να προωθήσει τερματισμό της συνδικαλιστικής δραστηριοποίησης επαγγελματικά των εν ενεργεία εκπαιδευτικών.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Εκφοβισμός στα συνδικάτα” αναφέρει ότι ορισμένοι “βουλευτές” που αντέδρασαν στο ημερολόγιο της KTÖS για το 2017, για να τιμωρήσουν τους δασκάλους κατέθεσαν “πρόταση νόμου” για τη διακοπή του μισθού τριών εκπαιδευτικών που εργάζονται ως επαγγελματίες συνδικαλιστές στις δύο συντεχνίες των δασκάλων και καθηγητών. Αλλού αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντηση των ηγετών κάλεσε όλους να συμβάλλουν για να μην χαθεί η ευκαιρία στη Γενεύη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εργασίες για το άνοιγμα του οδοφράγματος Ζώδιας – Απλικίου θα ολοκληρωθούν στο “βόρειο τμήμα”, τον ερχόμενο Μάρτιο, όπως προβλεπόταν, αλλά στο “νότο” δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Και αυτό είναι νόμιμη απάτη” γράφει ότι κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι το κενό που υπάρχει στη “νομοθεσία”, βγάζουν διπλό κέρδος από τους πελάτες που κάνουν αγορές με συνάλλαγμα, κατά την πώληση αργότερα των ξένων νομισμάτων στην “κεντρική τράπεζα”. Αλλού γράφει ότι ξεκίνησαν οι εργασίες από το “τμήμα αρχαιοτήτων και μουσείων” για την αναστήλωση των τειχών της παλιάς Αμμοχώστου που έχουν αρχίσει και γκρεμίζονται. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο “κρατικό” νοσοκομείο Λευκωσίας αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση ένας όγκος, περίπου στο μέγεθος μανταρινιού, από την καρδιά ασθενούς.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Θα κάνουμε μήνυση και στην Κύπρο” φιλοξενεί δηλώσεις του δικηγόρου του Τούρκου σχεδιαστή μόδας Μπαρμπαρός Σιανσάλ, που ανάφερε ότι μετά από την “απέλαση” του πελάτη του από την Κύπρο, η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο και διερωτάται εάν τον σκότωναν ποιος θα έφερνε την ευθύνη. Αλλού γράφει ότι το ΡΤΚ είχε στην Άγκυρα συναντήσεις υψηλού επιπέδου για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μετά την ακύρωση της διαδικασίας προσφορών για το νέο νοσοκομείο στη Μόρφου τα βλέμματα έχουν στραφεί στο τι θα γίνει από δω και πέρα και άρχισε η συζήτηση για την Άγκυρα, με αφορμή δήλωση του Σερντάρ Ντενκτάς ότι αφού οι εργολάβοι μποϊκόταραν την προκήρυξη, το διαγωνισμό να τον κάνει η Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα