Η σοβαρότητα το κέρδος για τον Απόλλωνα

Η σοβαρότητα που επέδειξε ο Απόλλωνας κόντρα στην Αγία Νάπα μπορεί να είναι το πιο σημαντικό κέρδος του απ' τον αγώνα της Κυριακής. Περισσότερο κι από τους τρεις βαθμούς της νίκης που ήταν κι ο στόχος. Άλλωστε, το να κερδίσει ο Απόλλωνας ήταν αναμενόμενο. Το σημαντικό είναι πως το πέτυχε σεβόμενος και τον εαυτό του και τον αντίπαλο, όπως δήλωσε μετά τον αγώνα ο Πέδρο Εμάνουελ.

Οι «κυανόλευκοι» με την -έστω και αναμενόμενη- νίκη τους, έβαλαν τέλος στο σερί των τριών αγώνων χωρίς νίκη, επέστρεψαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ μείωσαν και την απόσταση από την 3η θέση. Η αντίδραση της

ομάδας μετά την αναπάντεχη -όπως εξελίχθηκε το παιγνίδι- ήττα στο «Παπαδόπουλος» ήταν πολύ καλή. Πρώτα πήρε την πρόκριση στο κύπελλο σε βάρος του Ερμή με δεύτερη νίκη, ενώ κέρδισε εύκολα και την Αγία Νάπα. Το ζητούμενο τώρα για τη λεμεσιανή ομάδα είναι να έχει συνέχεια. Τον περιμένουν δύο σερί εκτός έδρας παιγνίδια, την Κυριακή στο «Μακάρειο» με την αήττητη για 5 αγώνες Δόξα και μετά με τον Ερμή, όπου ανεξάρτητα δυσκολιών και συνθηκών οι νίκες αποτελούν μονόδρομο. Αν καταφέρει να κολλήσει δύο νίκες στη σειρά θα αποδείξει ότι οι στόχοι που έχει θέσει δεν είναι στα λόγια αλλά πραγματικότητα.

Από τον προχθεσινό αγώνα κάποιος θα πρέπει να κρατήσει την παρουσία του Ζοάο Πέδρο ο οποίος ήταν ασυγκράτητος, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο. Ο Πορτογάλος δείχνει να είναι σε φόρμα και σίγουρα ο προπονητής του θα ήθελε πολύ να τον χρησιμοποιούσε στη φυσική του θέση και όχι αυτήν του μπακ. Όπως, επίσης, και τα δύο γκολ του Στογιάνοβιτς. Ο νεαρός Σέρβος μέσος έφθασε τα πέντε στο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος, ξεπερνώντας τους Παπουλή και Γκίε οι οποίοι έχουν από 4. Σημαντικό και το γεγονός ότι ο Μάγκλιτσα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και το δεύτερο με την κυανόλευκη φανέλα και κάθε παιγνίδι δείχνει ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του. Σημειώνουμε και την παρουσία των Χάμπου και Ελίζιο, όπως και την επανεμφάνιση, έπειτα από καιρό, των Γουήλερ και Πίττα.

Πλέον, η προσοχή των «κυανολεύκων» στρέφεται στην πολύ δύσκολη έξοδο την Κυριακή κόντρα στη Δόξα. Μια ομάδα που παραδοσιακά παίζει πολύ καλά απέναντι στον Απόλλωνα, και που βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση με 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιγνίδια της. Αυτά είναι στοιχεία που φανερώνουν το πόσο δύσκολη αποστολή θα έχουν οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Εμάνουελ, όμως ο στόχος τους θα είναι ένας και μοναδικός. Να πάρουν τρίποντο εκτός έδρας έπειτα από δύο μήνες και να προσπαθήσουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις αποστάσεις από τις προπορευόμενες ομάδες.

Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα έχει περισσότερες επιλογές στα χέρια του για να δουλέψει εν όψει του αγώνα της Κυριακής. Ο Φρέιρε εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει, ενώ λογικά θα είναι διαθέσιμοι και οι Μακρίδης, Στυλιανού. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα είναι έτοιμος και ο Παπουλής. Απ' εκεί και πέρα εκτός θα είναι σίγουρα οι Γκίε και Κολοκούδιας οι οποίοι είναι τραυματίες και ο Λόπες που είναι ανέτοιμος και θα χρειαστεί ακόμα λίγες μέρες μέχρι να δηλώσει παρών. Ο Σακκέτι εξέτισε την ποινή των δύο αγώνων από την αποβολή του με την Ανόρθωση, όμως έχει παραπεμφθεί ενώπιον του αθλητικού δικαστή αύριο και κινδυνεύει με επιπλέον τιμωρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα