Η Σουηδική γιορτή της SANTA LUCIA αναβιώνει στην ΙΚΕΑ

Ζήστε την εμπειρία του εορτασμού της Santa Lucia στην ΙΚΕΑ

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 18:00, η ΙΚΕΑ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στον εορτασμό της Santa Lucia. Αγόρια και κορίτσια από τη Σουηδική παιδική χορωδία, ντυμένα στα λευκά, τραγουδούν, αναβιώνοντας ένα από τα σημαντικότερα γιορτινά έθιμα της Σουηδίας.

Κάθε χρόνο σε όλες τις Σκανδιναβικές χώρες γιορτάζεται η μνήμη

της Αγίας Λουκίας ή Santa Lucia που σύμφωνα με τη σκανδιναβική παράδοση είναι η γιορτή του φωτός σε μια εποχή του χρόνου όπου βασιλεύει το σκοτάδι. Παράλληλα, η μέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης μέχρι τα Χριστούγεννα. Η γιορτή της Santa Lucia αποτελεί μια από τις κύριες πολιτιστικές παραδόσεις της Σουηδίας, αφού θεωρείται ότι φέρνει την ελπίδα, το φως και την πίστη ότι κάτι καλό θα ακολουθήσει.

Η γιορτή περιλαμβάνει μια πομπή από παιδιά που τραγουδούν διάφορα εορταστικά τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου και του τραγουδιού της Santa Lucia, του οποίου οι στίχοι περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο το φως της νίκησε το σκοτάδι και έφερε την ελπίδα. Το κορίτσι που ηγείται της πομπής συμβολίζει τη Santa Lucia και φοράει ένα μακρύ, λευκό φόρεμα και ένα στεφάνι με κεριά στο κεφάλι.

Με το τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και ποτά από τη Σουηδική Αγορά Τροφίμων της ΙΚΕΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
ikea -20% εως 15/12
Τυχαία Θέματα