Η πρόταση του Υπ.Υγείας ενώπιον των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ

Ενώπιον επαρχιακών συνελεύσεων της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ, θα τεθεί σήμερα για συζήτηση η πρόταση του Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ με τον Υπουργό Υγείας, μετά τη συμβιβαστική πρόταση που έθεσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Πασχόντων για έναρξη ενός διαλόγου εφ' όλης της ύλης, δεν βγήκε άσπρος καπνός

Οι νοσηλευτές, που προσήλθαν στο διάλογο, έχοντας στο χέρι απόφαση που λήφθηκε για κλιμάκωση των μέτρων, παρόλο που εν μέρει φαίνονται ικανοποιημένοι, θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να μελετήσουν το

ζήτημα επισταμένως.

Μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου, δήλωσε ότι “έγινε ένας διάλογος μεταξύ του Υπουργού Υγείας, εμάς και των ασθενών, και έχουμε βρει κάποιες συγκλίσεις στις οποίες θα μπορέσουμε να συζητήσουμε”. Είπε ότι “υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα πάρουμε αύριο στα μέλη μας κάτω στην βάση ώστε να πάρουμε μια απόφαση”.

Σε ερώτηση εάν η πρόταση του Υπουργού Υγείας αφήνει ικανοποιημένη την ΠΑΣΥΝΟ, ο κ. Γεωργίου, είπε ότι “μας αφήνει εν μέρει ικανοποιημένους, εν μέρει δυσαρεστημένους για κάποια θέματα αλλά αντιλαμβάνεστε δεν είναι εμείς που θα πάρουμε την τελική απόφαση, είναι απόφαση της βάσης”.

Πρόσθεσε ότι “δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κλιμάκωση των μέτρων, πρώτα θα πάρουμε την πρόταση που έχουμε από το Υπουργείο Υγείας, και την οποία ασπάζονται και οι ασθενείς, και μετά θα δούμε, εάν δεν δέχεται η βάση την πρόταση αυτή, τότε θα προχωρήσουμε με οποιαδήποτε μέτρα”.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ είπε ότι “σαν πρώτη φάση έτσι κι αλλιώς δεν θα επηρεάζονταν άμεσα κάποια τμήματα οπότε δεν υπάρχει λόγος για να σταματήσει το οτιδήποτε”. “Θα προχωρήσουμε κανονικά και θα πάμε και στη βάση για να δούμε τί ζητούμε”, είπε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα