Η πρόκληση που έγινε φορτίο

Όταν αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας ο Πάμπος Χριστοδούλου, υπήρξε ένας πολύ μεγάλος ενθουσιασμός, που πολλές φορές έφτανε και την υπερβολή.

Όλοι στην Ομόνοια, κόσμος και διοίκηση, έβλεπαν στο πρόσωπο του Κύπριου τεχνικού, ως τον σωτήρα της ομάδας, τον άνθρωπο που θα την επανέφερνε στην κορυφή. Ο ίδιος ο Πάμπος δήλωνε έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση. Ανέλαβε μεγάλη ευθύνη στους ώμους του και δυστυχώς τώρα, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του, η ευθύνη-πρόκληση έχει μετατραπεί σε ένα βαρετό φορτίο.

Η

διοίκηση τον στηρίζει, προσπαθώντας να τον αποφορτίσει από το μεγάλο βάρος που έχει βρεθεί στους ώμους του. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πέρσι με τον Κάρβερ με τη γνωστή κατάληξη. Τώρα όμως τα πράγματα, υποστηρίζουν στην Ομόνοια, είναι διαφορετικά. «Η Ομόνοια πρέπει να σταματήσει να είναι το γιοφύρι της Άρτας», τόνισε στη γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος Αντώνης Τζιωνής, ο οποίος καλείται να στηρίξει την επιλογή του στο πλάνο του Πάμπου Χριστοδούλου.

Είναι πασιφανές ότι το αρχικό πλάνο δεν βγήκε. Και αρκετός κόσμος διερωτάται αν είναι θέμα επιλογών των παιχτών, ή αν τελικά κάτι λειτουργεί λάθος στα ενδότερα της ομάδας. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο, το οποίο καλείται η διοίκηση να λύσει άμεσα. Κακώς εναποτέθηκαν όλες οι ελπίδες στον Πάμπο Χριστοδούλου, για το χτίσιμο μιας νέας ομάδας, την στιγμή μάλιστα που γινόταν λόγος για πρόσληψη τεχνικού διευθυντή. Άργησαν στην Ομόνοια να στηρίξουν το πλάνο ενίσχυσης της ομάδας από τον Πάμπο και τώρα τρέχουν….Άλλωστε, τι καλύτερη απόδειξη υπάρχει από τη δήλωση του προπονητή της ομάδας, για νέα ενίσχυση τον Ιανουάριο… από Νοέμβριο μήνα!

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ομόνοιας είναι η κουλτούρα και η ταυτότητα που έχει ως ομάδα τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι η ομάδα που δικαιολογεί το εκτόπισμα της. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση και δυναμική για να αλλάξει τη μοίρα της. Είναι κάτι που αποκτάς με συνεχόμενες επιτυχίες, πράγμα άγνωστο για την Ομόνοια των τελευταίων χρόνων. Το πράγμα όμως είναι αλληλένδετο. Θα πρέπει σε πρώτη φάση να φέρεις τους κατάλληλους παίχτες που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας και ακολούθως θα έρθει και η καλή ψυχολογία, η σωστή νοοτροπία και η ταυτότητα ομάδας που διεκδικεί και κερδίζει τίτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα