Η πρώην πρεσβεία της Κύπρου στο Λονδίνο πωλήθηκε έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών

Η πρώην Πρεσβεία της Κύπρου στην Park Street του Λονδίνου πουλήθηκε σε δισεκατομμυριούχο από τη Μέση Ανατολή έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Standard.

Παρά τη διάσημη διεύθυνση και την πολυτελή ανακαίνιση, ο οίκος Wetherell ανησυχούσε ότι το ακίνητο μπορεί να μην τραβήξει την προσοχή καθώς μπήκε για πώληση χωρίς επίπλωση.

Οι αγοραστές στην αγορά για κάτι πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες, είπαν οι πράκτορες, προτιμούν να βλέπουν σπίτια που είναι πλήρως επιπλωμένα και εσωτερικά

σχεδιασμένα για να βοηθήσουν στην οπτικοποίηση του πώς θα ήταν να ζεις εκεί.

Η λύση στην οποία κατέληξαν ήταν να αναθέσουν στο στούντιο σχεδιασμού Casa E Progetti, το οποίο ειδικεύεται στην εικονική αναπαράσταση.

Το Casa E Progetti τράβηξε τις φωτογραφίες των άδειων δωματίων της έπαυλης Park Street και τις επεξεργάστηκε για να προσθέσει εικόνες επίπλων και εξαρτημάτων που δημιουργούνται από υπολογιστή — συμπεριλαμβανομένου αυτού που φαίνεται να είναι μια σειρά από πίνακες της καλλιτέχνιδας Tamara de Lempicka, τα έργα της οποίας πωλούνται για εκατομμύρια λίρες.

Οι κτημαματομεσίτες Wetherell είπαν ότι το εικονικό ντύσιμο ήταν το κλειδί στη διαδικασία μάρκετινγκ και πώλησης του σπιτιού των 25 εκατομμυρίων λιρών και ότι ο αγοραστής προσελκύθηκε από το γεγονός ότι το ιστορικό κτίριο είχε πρόσφατα ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί.

Η Εδουαρδιανή έπαυλη στην Park Street χτίστηκε το 1913 από τους αρχιτέκτονες Wimperis και Simpson, οι οποίοι σχεδίασαν επίσης το Fortnum και τους Masons.

Λόγω της έκρηξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η τοποθέτηση της έπαυλης των έξι ορόφων καθυστέρησε μέχρι το 1925, όταν αγοράστηκε από τον Βρετανό μεγιστάνα καπνού Sir Louis Bernhard Baron.

Ο Μπάρον πέθανε το 1934 και η χήρα του Έλσι πούλησε το σπίτι το 1959 στην κυβέρνηση της Κύπρου, η οποία το χρησιμοποίησε ως πρεσβεία της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου μέχρι να μετακομίσει σε νέες εγκαταστάσεις στην πλατεία του St James.

Στην τελευταία του ενσάρκωση, το σπίτι έχει μια αίθουσα δεξιώσεων και τέσσερις μεγάλες αίθουσες υποδοχής που καταλαμβάνουν το ισόγειο και τον πρώτο όροφο. Η κύρια κρεβατοκάμαρα καταλαμβάνει ολόκληρο τον δεύτερο όροφο, με τις υπόλοιπες σουίτες των υπνοδωματίων στους παραπάνω ορόφους.

Η κουζίνα ενός επαγγελματία σεφ βρίσκεται στο κάτω ισόγειο, μαζί με θησαυρούς αποθήκευσης, μια κάβα και ένα διαμέρισμα για το προσωπικό με τη δική του κουζίνα και σαλόνι. «Με τις όμορφες αίθουσες υποδοχής, τον ανελκυστήρα , την πρόσβαση στους κήπους της Green Street και τις ευρύχωρες σουίτες κρεβατοκάμαρας, αυτό το σπίτι ήταν η τέλεια επιλογή για μια απαιτητική οικογένεια που ήθελε μια βάση στο Λονδίνο στο Mayfair», δήλωσε ο Robert Dawson, διευθυντής πωλήσεων της Wetherall.

Ο Peter Wetherell, ιδρυτής της Wetherell πρόσθεσε ότι «μια σειρά από σπίτια και επαύλεις έχουν πουληθεί στο Mayfair τους τελευταίους μήνες που αγοράστηκαν από οικογένειες από τη Μέση Ανατολή και την Ινδία».

Η μεγαλύτερη πώληση κατοικιών στο Λονδίνο ήταν ενός άλλου ακινήτου της Mayfair, το οποίο αγόρασε ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Adar Poonawalla για 138 εκατομμύρια λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα