Η παραλία Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα εντάχθηκε στο δίκτυο Παραλιών Χωρίς Πλαστικά

Η παραλία της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, εντάχθηκε στο δίκτυο των «Παραλιών Χωρίς Πλαστικά» και είναι η έκτη παραλία ανά το παγκύπριο που αποκτά το σχετικό σήμα διάκρισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού «Keep our sand and sea plastic free» αναφέρεται ότι «χθες Κυριακή απονεμήθηκε το Σήμα Διάκρισης «Παραλία Χωρίς Πλαστικά» στο Δήμο Σωτήρας, για την παραλία της Αγίας Θέκλας. Στην παραλία διοργανώθηκε ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο πάρτι, όπου οι επισκέπτες συμμετείχαν σε εργαστήρι

δημιουργίας χριστουγεννιάτικων κατασκευών, ενώ πραγματοποιήθηκε συμβολικός καθαρισμός της παραλίας από μαθητές του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων «Πάνου Ιωάννου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «οι χειμερινοί κολυμβητές της Αγίας Νάπας και του Κάππαρη πραγματοποίησαν βουτιές στα καταγάλανα νερά της παραλίας».

Από χθες η παραλία της Αγίας Θέκλας «περιλαμβάνει ψύκτη νερού που προσφέρει δωρεάν, παγωμένο και φιλτραρισμένο νερό, σημείο καπνιστών, σημείο συλλογής και δανεισμού των πλαστικών παιχνιδιών, ενημερωτικές πινακίδες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στους συμμετέχοντες δόθηκε δώρο θέρμος για το νερό».

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού, ο Παναγιώτης Χατζηλοίζου, Τουριστικός Λειτουργός Α και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), Φίλιππος Δρουσιώτης».

Σημειώνεται ότι «οι «Παραλίες Χωρίς Πλαστικά» είναι ιδέα του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” το οποίο στοχεύει να εμπλέξει τους τουρίστες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους ντόπιους στην μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στο παραλιακό μέτωπο. Επιδίωξη του Έργου είναι να καταλήγει λιγότερο πλαστικό στις θάλασσες, μειώνοντας την πλαστική ρύπανση».

Το Έργο «είναι μια πρωτοβουλία TUI Care Foundation σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Η παραλία της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα υλοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, με το Υφυπουργείο Τουρισμού να στηρίζει έμπρακτα την ιδέα».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα