Η Ουγγαρία άνοιξε το κύριο σημείο διέλευσης με τη Σερβία

Η Ουγγαρία άνοιξε την Κυριακή το κύριο σημείο διέλευσης στα σύνορα με τη Σερβία, το κλείσιμο του οποίου οδήγησε χιλιάδες μεταναστών προς την Κροατία.

Οι υπουργοί εσωτερικών της Ουγγαρίας και της Σερβίας ξανάνοιξαν μαζί το σημείο διέλευσης Horgos-Roszke 1, το οποίο είχε κλείσει τη Δευτέρα.

«Η κατάσταση επέβαλε το κλείσιμο

(του σημείου διέλευσης) αλλά σε συνεργασία με τους Σέρβους συναδέλφους μας, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και οι συνθήκες επέτρεψαν το άνοιγμα» δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός εσωτερικών Σάντορ Πίντερ.

Ο ίδιος μαζί με τον Σέρβο ομόλογό του Νεμπόισα Στεφάνοβιτς άνοιξαν το σημείο αυτό στην εθνική οδό που πριν από τη μεταναστευτική κρίση ήταν η κύρια οδική αρτηρία που συνέδεε το Βελιγράδι με τη Βουδαπέστη.

Το κλείσιμό του οδήγησε χιλιάδες μεταναστών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, να βρουν άλλα δρομολόγια προς τη δυτική και βόρεια Ευρώπη, όπου οι περισσότεροι επιθυμούν να αρχίσουν μια νέα ζωή.

Οι περισσότεροι οδηγήθηκαν στην Κροατία, η οποία μέσα σε λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τη ροή των μεταναστών, τους οποίους άρχισε να ανακατευθύνει πίσω προς την Ουγγαρία ή τη Σλοβενία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα