Εκδήλωση για την «Ώρα της Γης» στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνεπής ήταν και φέτος στο ραντεβού του με την Ωρα της Γης, ο πλανήτης . Στις οκτώ και τριάντα το βράδυ του Σαββάτου, οι πολίτες σε όλο τον κόσμο έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, σε μια συμβολική κίνηση, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 162 χώρες σε όλο τον κόσμο ενώθηκαν, σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα: Την «Ώρα της Γης» μεταφέροντας σε ολόκληρη την ανθρωπότητα

το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη. Για να σταλεί ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.

Στην Κύπρο, η επίσημη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος σε χαιρετισμό, τόνισε ότι η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την αφύπνιση όλων και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Κύπρος, συνέχισε, διατηρεί ακόμη ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και την υψηλότερη βιοποικιλότητα στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, και αυτό το φυσικό πλούτο, τόνισε, έχουμε υποχρέωση να τον διατηρήσουμε και να τον εμπλουτίσουμε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για προστασία του περιβάλλοντος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαμορφώνουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, συμβατό με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και το οποίο ταυτόχρονα δημιουργεί πράσινες θέσεις εργασίας.

Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, παράγουμε, καταναλώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την ενέργεια δήλωσε από την πλευρά της η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου.Δεν είναι υπερβολή, είπε, ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας, επισημαίνοντας ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα και οι κλιματικές αλλαγές δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στις διάφορες περιοχές του πλανήτη και προφανώς επηρεάζουν και το μικρό νησί μας με επιπτώσεις στην οικονομία, τη γεωργία, τον τουρισμό κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα