Η ομάδα πετάει, κορόιδα...

Με το δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στον «Φιλελεύθερο», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεκάλυψε ουσιαστικά και την πρόθεσή του να επαναδιεκδικήσει δεύτερη θητεία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Έθεσε επί τάπητος θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και προκαθόρισε τους στόχους όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, το ΓεΣΥ, τη δημιουργία υφυπουργείων, τις αποκρατικοποιήσεις, και άλλα.

Βεβαίως, ορθά υπογραμμίζει, πως εξελέγη Πρόεδρος για πέντε έτη και όχι τέσσερα, και ορθά αναφέρει πως είναι καθήκον του να προωθεί και θέματα

εσωτερικής διακυβέρνησης. Αλλά τότε, δεν χρειάζεται να διαψεύδει συνεχώς πως το μυαλό του δεν είναι... διχασμένο και πως τάχατες δεν σκέφτεται τις προεδρικές εκλογές. Από τη στιγμή, που έστω και πολύ αργά, ο Νίκος Αναστασιάδης αντελήφθη, επιτέλους, πως η Τουρκία δεν διαθέτει τη βούληση να διαπραγματευθεί βιώσιμη και λειτουργική λύση, ήταν φυσικότατο η προτεραιότητά του να στραφεί στις προεδρικές εκλογές.

Τούτο, άλλωστε, προδίδουν οι τελευταίες προεκλογικές κινήσεις του. Αφοσιώνεται στη λύση ακανθωδών προβλημάτων, τα οποία όφειλε να ενδιαφερθεί να λύσει, πολύ προηγουμένως. Όπως η προώθηση του ΓεΣΥ, η ανέγερση νέου ψυχιατρείου, το μπάχαλο στο λιμάνι Λεμεσού, και άλλα. Ελπίζουμε πως για το καλό των πολιτών και του κράτους, οι αποφάσεις που λαμβάνονται και τα μέτρα που εξαγγέλλονται, να μην έχουν την τύχη των προεκλογικών δεσμεύσεών του το 2012 και των μετεκλογικών εξαγγελιών του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται ενθουσιασμένος με τη δουλειά που επιτελεί το υπουργικό του συμβούλιο. «Η ομάδα πάει καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βεβαίως, θα ήταν αδύνατο για έναν Πρόεδρο να δηλώνει το αντίθετο. Διότι αυτό θα σήμαινε, ότι ο ίδιος δεν κάμνει σωστά τη δουλειά του. Όμως, άλλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νομίζει ή πιστεύει ή θέλει να αποκρύψει, και άλλα το μπάχαλο που παρουσιάζει αυτό το κράτος, αποκαλύπτει. Και η πραγματικότητα είναι ότι οι πλείστοι τομείς του κράτους βρίσκονται σε κατάσταση χάους και μαστίζονται από τεράστια προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες και δημιουργούν εικόνα αποσύνθεσης.

Εξάλλου, το γεγονός και μόνο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται συνεχώς να ασχοληθεί και να λύσει προβλήματα, τα οποία δεν είναι σε θέση να λύσουν οι Υπουργοί του, είναι αρκετό, για να καταδείξει πως η ομάδα δεν πάει καθόλου καλά.

Πρόσφατα το λιμάνι Λεμεσού είχε φθάσει ένα βήμα πριν από το κλείσιμο, λόγω ερασιτεχνικών χειρισμών του αρμόδιου Υπουργού. Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευαρεστηθεί να επισκεφθεί τα νοσοκομεία, θα αντιληφθεί ότι ο τομέας της Δημόσιας Υγείας έχει πλήρως διαλυθεί, αν διαβάσει τις εκάστοτε εκθέσεις για την πρόοδο των μαθητών, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μαθητές μας έπιασαν πάτο, αν παρακολουθήσει τις συνεχείς συγκρούσεις του Υπουργείου με τους εμπλεκομένους στην εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς μαθητές, γονείς, θα διαβάσει την πλήρη αποτυχία του Υπουργού.

Είναι ενήμερος για την εκτεταμένη διαφθορά που παρατηρείται στις τάξεις του Αστυνομικού Σώματος, είναι ενήμερος ότι μερικές μη θεσμικές, μη συνταγματικές ομάδες, διορισμένες από τον ίδιο, κατέστησαν υπερκράτος και επιβάλλουν αποφάσεις επί των Υπουργείων. Είναι ενήμερος για ρουσφέτια με επίσημες σφραγίδες Υπουργείων και για εξαφάνιση σημαντικών εγγράφων από Υπουργεία.

Αλλά η ομάδα πετάει, ιδιαίτερα στην οικονομία. Η Κομισιόν συνεχώς εκδίδει εκθέσεις για υπερθέρμανση της οικονομίας, τα νοικοκυριά γονατίζουν υπό το βάρος των δόσεων, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια παραμένουν μη εξυπηρετούμενα, οι τιμές ανυψώνονται, τα καύσιμα καίνε τις τσέπες των καταναλωτών, μόλις χθες η Κομισιόν σημείωσε απώλειες της Κύπρου στην ανταγωνιστικότητα και βρίσκει ότι η χώρα μας υστερεί σε μακροοικονομική σταθερότητα, υποδομές, βασική εκπαίδευση, τεχνολογική ετοιμότητα και τεχνογνωσία. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μειώθηκε στις 113,3 μονάδες τον Φεβρουάριο. Οι δε επιχειρήσεις ασφυκτιούν.

Κατά τα άλλα, η ομάδα πετάει και ουδένα Υπουργό απέπεμψε ο Πρόεδρος...

Keywords
Τυχαία Θέματα