Η Νικαράγουα στέλνει τον επικεφαλής της διπλωματίας της στη Ραμάλα

Ο νικαραγουανός υπουργός Εξωτερικών Ντένις Μονκάδα έφθασε στη Δυτική Όχθη για να εκφράσει την αλληλεγγύη της κυβέρνησης του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα στους Παλαιστίνιους, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με «τη βάρβαρη επίθεση» του Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η αντιπρόεδρος —και σύζυγος του προέδρου— Ροσάριο Μουρίγιο.

«Ο αλληλέγγυος και μαχητικός αντιπρόσωπος του λαού και της κυβέρνησης της Νικαράγουας έφθασε στην πόλη της Ραμάλας, στην ηρωική Παλαιστίνη, έπειτα από ταξίδι που κράτησε πάνω από 24 ώρες», ανέφερε η κυρία Μουρίγιο σε επίσημα ΜΜΕ.

«Η

αποστολή του υπουργού μας, την οποία του εμπιστεύτηκε ο κομαντάντε μας (...) είναι να μεταφέρει εν ονόματι του λαού και της κυβέρνησής μας την πιο αδελφική και μαχητική αλληλεγγύη», πρόσθεσε η κυρία Μουρίγιο, 72 ετών, η οποία είναι επίσης κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο κ. Μονκάδα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, τον Μαχμούντ Αμπάς, πρόσθεσε.

Η Νικαράγουα έχει πάρει θέση υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης κι έχει ανοίξει πρεσβεία στη Ραμάλα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η Μανάγουα διατηρεί επίσης διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Αποκαταστάθηκαν το 2017, μετά τη διακοπή τους για επτά χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να επιτρέψει την είσοδο καυσίμων στη Γάζα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα