Η νέα NAVTEX για το Μπαρμπαρός στον τ/κ Τύπο

Στα πρωτοσέλιδα, αλλά όχι πάντα ως κύριο θέμα, προβάλλει σήμερα ο τ/κ Τύπος την ανανέωση της οδηγίας NAVTEX από την Τουρκία για το πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά.

Η “Αφρίκα” γράφει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και το Μπαρμπαρός θα συνεχίσει σε νέα περιοχή τις έρευνές του, επικρίνοντας το γεγονός ότι η σχετική ανακοίνωση έγινε από την Άγκυρα στο όνομα του ψευδοκράτος και η “κυβέρνηση”

και τα τ/κ πολιτικά κόμματα δεν έδειξαν καμιά αντίδραση γι` αυτό.

Στις εφημερίδες γίνεται αναφορά στη χθεσινή ανακοίνωση του “υπουργείου” εξωτερικών. Οι εφημερίδες “Γενί Ντουζέν” και “Χαβαντίς” δεν κάνουν καν αναφορά στην είδηση στο πρωτοσέλιδό τους, αλλά στις εσωτερικές σελίδες.Η “Κίπρις” στο κύριο της θέμα αναφέρει ότι έγινε αυτό που αναμενόταν και εκδόθηκε η νέα NAVTEX που περιλαμβάνει μια ευρεία περιοχή νοτίως της Λεμεσού. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο Τ/κ διαπραγματευτής, Εργκιούν Ολγκούν είπε ότι η τ/κ πλευρά συνεχίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη συνεργασίας στο θέμα των υδρογονανθράκων και την επανέναρξη των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι η ε/κ πλευρά δεν έδωσε την ευκαιρία στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα να επιτύχει.Βρίσκονται, πρόσθεσε, σε συνεννόηση με την “κυβέρνηση” για την άρση της κρίσης και προχθές το “προεδρικό” συνεργάστηκε με το “υπουργείο” εξωτερικών, ενώ είχαν αρκετές φορές τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Άιντα και τρίτους.Η εντύπωση ότι το ψευδοκράτος “δεν είναι ενεργό” όπως γράφτηκε στον ε/κ Τύπο, δεν είναι σωστή, πρόσθεσε ο κ. Ολγκούν λέγοντας ότι η τ/κ πλευρά δεν μπορεί να αποκηρύξει την διπλωματία.Η “Κίπρις” σημειώνει πως γράφτηκε ότι, σύμφωνα με ε/κ πηγές, η απόφαση σε σχέση με την στάση της τ/κ πλευράς στο θέμα των υδογονανθράκων, λήφθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Ολγκούν μαζί με δύο άλλα μέλη της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας, τους Γιουνές Ονάρ και Σονάτ Αλτούγ μεταβαίνουν στις ΗΠΑ όπου θα έχουν επαφές σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, για τις οποίες όμως δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα