Η μυθική δωρεά του Λεμπρόν

Ο LeBron James επέκτεινε – όπως αναμενόταν – το συμβόλαιό του με τους Cleveland Cavaliers. Και, τελικά, προτίμησε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 χρόνων έναντι 99.9 εκατ. δολαρίων. Αυτά είναι πολλά λεφτά. Ο “Βασιλιάς” όμως δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος που κοιτάζει αποκλειστικά τον εαυτό του. Και η ιστορία που (ξανα)κυκλοφορεί από τα χαράματα – και για κάποιον λόγο δεν είχε την προβολή που της αξίζει στο παρελθόν – το αποδεικνύει.

Όπως λοιπόν υπενθύμισαν στον κόσμο αρκετά Αμερικανικά σάιτ, ο τετράκις MVP

του ΝΒΑ είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Akron και στα πλαίσια του προγράμματος “I Promise” που διατηρεί, θα προσφέρει πλήρεις υποτροφίες διάρκειας 4 χρόνων σε παιδιά από την περιοχή του Akron του Cleveland. Υποτροφίες που θα δοθούν σε παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να τους στείλουν το Κολέγιο. Αυτό βέβαια που κάνει πιο εντυπωσιακή αυτή την κίνηση είναι ότι θα προσφέρει υποτροφίες σε συνολικά 1.100 παιδιά, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι αυτό το εγχείρημα θα κοστίσει στον LeBron περίπου 41.8 εκατ. δολάρια! Πώς όμως προκύπτει αυτός ο αριθμός; Ιδού:

Τα συνολικά δίδακτρα για την 4ετη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο του Akron ανέρχονται περίπου στα 38.000 δολάρια (9.500 δολάρια τον χρόνο). Αν λοιπόν αυτός ο αριθμός πολλαπλασιαστεί με τα 1.100 παιδιά που δεσμεύτηκε να στείλει στο Πανεπιστήμιο ο LeBron, τότε προκύπτει ο απίστευτος αριθμός των 41.8 εκατ. δολαρίων! Αυτή η λογική μοιάζει λίγο… μπακαλίστικη βέβαια, ωστόσο δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο σταρ των Cavaliers δεσμεύτηκε να δώσει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου να έχουν παιδιά που μεγάλωσαν στις ίδιες δυσκολίες με αυτόν την ευκαιρία για Κολεγιακή μόρφωση, σε μία ακόμα απόδειξη ότι ο James δεν ξεχνάει τις ρίζες του.

Πολλά έχουν ειπωθεί απο τον LeBron, άλλα δίκαια και άλλα άδικα. Αυτό ωστοσο που δε μπορεί να αμφισβητηθεί είναι η προσφορά του στην Κοινοτητα του Cleveland. Και αν ο περισσότερος κόσμος προτιμάει να σταθεί απλως το Πρωτάθλημα που κατέκτησε πριν μερικούς μήνες, γραφοντας ιστορία, υπάρχουν και πολλοί που εκτιμούν ακόμα περισσότερο την άλλη πλευρά του James. Αυτή του ανθρώπου, που δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε.

πηγή: nba.sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα