Η Κύπρος μόνη στη φωλιά των λύκων; Η Ελλάδα καλείται να αλλάξει στάση

Πάντα η Τουρκία επεδίωκε με τις ενέργειες της να διαχωρίζει την αντίδραση των δυο κρατών, Ελλάδας και Κύπρου, με στόχο να αποκαλύπτει και να εκθέτει την αδυναμία υποστήριξης της Κύπρου από την Ελλάδα, δημιουργώντας ρήγμα και κλίμα διχόνοιας στις σχέσεις τους.

Η Τουρκία αφού για χρόνια επιτίθετο

στην ΑΟΖ της Κύπρου, τονίζοντας ότι, ο λόγος ήταν να υποστηρίξει «δήθεν» τα συμφέροντα των Τ/κ σαν εγγυήτρια δύναμη, με την Ελλάδα να αντιδρά υποτονικά παρά τις δικές της ευθύνες και αυτή ως εγγυήτρια δύναμη.

Η μόνη φορά που παραβίασε ταυτόχρονα τις ΑΟΖ και των δυο χωρών, έγινε με την πρόσφατη κρίση στην περιοχή Πάφου – Καστελόριζου.

Σε αυτή την περίπτωση, είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση μια απίστευτη ενότητα προσπαθειών, κινητοποίηση και συντονισμό των εθνικών δυνάμεων με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, που όμως δεν κράτησε για πολύ.

Στην συνέχεια, η Τουρκία προχώρησε στην ίδια τακτική της. Απέσυρε προσωρινά το ORUS – REIS και τα πολεμικά της από την περιοχή της Ελλάδας και συνέχισε την παραβίαση στην ΑΟΖ της Κύπρου, ανανεώνοντας προκλητικά την ΝΑΥΤΕΧ για την θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, με την Ελλάδα να θεωρεί ότι, είναι δυνατόν να «γλυτώσει» από την επιθετικότητα της.

Ελπίζαμε ότι, αυτή η άκρατη επιθετικότητα της Τουρκίας, θα αφυπνούσε την Ελλάδα, η οποία επιτέλους θα αντιδρούσε, όπως όφειλε να πράξει από καιρό. Που είναι η ίδια σθεναρή αντίδραση της για την συνέχιση των παραβιάσεων στην Κύπρο; Πάλι αρχίσαμε τα ίδια; Συμπέρασμα είναι ότι, η Τουρκία μας έχει μελετήσει σωστά και η τακτική της επιτυχής.

Η Ελλάδα σύρεται σε διαπραγματεύσεις και αφήνει την Κύπρο και πάλι μόνη να τραβήξει τον Γολγοθά που η χούντα των Αθηνών της επεφύλαξε.

Ορισμένοι ύποπτοι, γνωστής εθνικότητας και αγνώστου πατρότητας κύκλοι στην Αθήνα, θεωρούσαν και συνεχίζουν να θεωρούν ότι, είναι η Κύπρος που φταίει για την όλη κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά και ότι, αν ο «μπελάς» Κύπρος βγει από την εξίσωση, αυτόματα θα λυθούν τα προβλήματα τους, με την «φίλη» τους, την Τουρκία. Κοιμούνται βαθιά, πλανούνται πλάνη οικτρά!!!!! Η Τουρκία με την ένοχη ανοχή τους, εντελώς ανενόχλητη εξασφαλίζει τα συμφέροντα της στην Κύπρο και τώρα ήρθε και η ώρα, να διεκδικήσει τις παράλογες απαιτήσεις της, στον Ελληνικό χώρο.

Η Κύπρος επιμένει στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας και προσπαθεί ως «μοναχικός καβαλάρης» και ως «αρνί στην μάντρα λύκων», εντός της απαράδεκτης «δήθεν» ΕΕ να εξασφαλίσει τα αυτονόητα. Βλέπετε η παραβίαση της ΑΟΖ της Κύπρου δεν είναι το ίδιο σαν να παραβιάζεις πχ. την ΑΟΖ της «μεγάλης» Γερμανίας. Είμαστε δεύτερης ή τελευταίας κατηγορίας χώρα μέλος, της πολλά υποσχόμενης «δήθεν» Ενωμένης Ευρώπης!!!!!!! Να πούμε καμιά βαριά κουβέντα;;;;;;

Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι, τι θα γίνει αν επαναληφθεί ένα νέο 1974. Η Κύπρος είναι για την Ελλάδα «μακριά» και για ορισμένους άσχετους για να μην πω πουλημένους, «μπελάς», αιτία των δεινών της και για την ΕΕ δεύτερης κατηγορίας κράτος. Ας «κλείσει» λοιπόν αυτό το ενοχλητικό θέμα να τελειώνουμε!!!! Αυτή φαίνεται στα μάτια των Ελλήνων της Κύπρου να είναι η τακτική που ακολουθείται.

Όμως εμείς φταίμε και μάλιστα πολύ. Αφήσαμε την τύχη μας στους άλλους και στις πουλημένες συνειδήσεις!!!!!!!

Οι κυβερνώντες «ειδήμονες για τα πάντα», φορτωμένοι με λάθη, ψεύτικες προσδοκίες και υποσχέσεις, απατηλές ελπίδες , με πλήρη εξευτελισμό της Άμυνας της χώρας και χωρίς αξιοπρέπεια ζητούν «ελεημοσύνη» από όλα τα «παχύδερμα» που κυκλοφορούν. Αλλά και πάλι που; Οι κυβερνώντες μας, τόσα χρόνια που παραβιάζεται η ΑΟΖ μας, δεν κατάφεραν να πείσουν κανένα;

Ελλάδα ξύπνα!!!! Άφησε την ψεύτικη και αναποτελεσματική  τακτική, δεν έχει καμιά ελπίδα σωτηρίας. Μήπως ο εθνικός ποιητής δεν ήταν Έλληνας; «Μοναχή τον δρόμο πήρες και ξαναήλθες μοναχή». Μήπως ο Θουκυδίδης δεν ήταν Έλληνας; «ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμη του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλει η αδυναμία του», «ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι …..και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι», «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία. Και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος». Ξυπνάτε όσο είναι καιρός και αφουγκρασθείτε την βούληση και κρίση του αδέκαστου, αδάμαστου λεβέντικου και ανυπότακτου  Ελληνικού Λαού, που πρόθυμα σας καλεί σε ένα νέο «ΟΧΙ». Σταθείτε δίπλα στους Έλληνες της Κύπρου, όπως αυτοί στάθηκαν δίπλα σας, με εκατόμβες θυσιών, σε όλους τους αγώνες του Έθνους!!!!!! Μην πέφτετε στην παγίδα των Τούρκων και των δήθεν Ευρωπαίων συμμάχων!!!!!!!!

Αν δεν ξυπνήσετε, έστω και τώρα, λυπάμαι τις επόμενες γενεές που θα ψάχνουν για πατρίδα!!!!!!

Μάριος Μακρυγιάννης

 Αντιστράτηγος ε.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, Ελλάδα,kypros, ellada