Η Ε.Θεοχάρους καλεί Κασουλίδη να στηρίξει τροπολογία για PFP

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής του ECR, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, κατέθεσε τροπολογία επί της έκθεσης του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών, Έλμαν Μπροκ, για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας στην ΕΕ, που αφορά στη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό για την Ειρήνη στην Ευρώπη (Partnership for Peace).

«Η απουσία σχετικών εισηγήσεων για μια τέτοια τροπολογία από το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας», επισημαίνει η κ. Θεοχάρους, «προκαλεί ανησυχίες

για τον παροπλισμό και παραγκωνισμό μιας διακηρυγμένης προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Ιωάννη Κασουλίδη».

Όπως τονίζει η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, η τροπολογία την οποία είχε καταθέσει είναι στην ίδια γραμμή με εκείνη που το 2013 είχε ζητήσει προσωπικά ο ίδιος ο κ. Κασουλίδης να ενσωματωθεί, σε σχετικές με το θέμα της Ασφάλειας στην ΕΕ εκθέσεις της Μαριλένας Κοππά και του Έλμαν Μπροκ.

«Επειδή», αναφέρει η κ. Θεοχάρους, «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα, και επειδή τα κράτη έχουν και συνέχεια και συνέπεια, καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να δώσει ρητές εντολές στήριξης της προσπάθειας για έγκριση της τροπολογίας για τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, ως δείκτη συνέπειας στη δική του πολιτική και ως ένδειξη σεβασμού προς τους ψηφοφόρους που ψήφισαν αυτή την Κυβέρνηση, η οποία οφείλει να είναι δεσμευμένη στις διακηρύξεις της».

«Άλλωστε», καταλήγει η κ. Θεοχάρους, «η συμμετοχή για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη είναι κοινή θέση όλων, πλην του ΑΚΕΛ».

Keywords
Τυχαία Θέματα