Η επιτυχία φέρνει την απαραίτητη ηρεμία

Μπορεί η εμφάνιση να κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, όμως το σημαντικό είναι πως πήρε τη δεύτερή της νίκη η ΑΕΛ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η νίκη ήταν το ζητούμενο για την ΑΕΛ στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ερμή και τη νίκη πήρε. Μπορεί η εμφάνισή της να κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ειδικά στο β’ ημίχρονο, μπορεί και πάλι να είχε θέματα σε όλες τις γραμμές,

όμως το σημαντικό είναι πως πήρε τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα, εξέτισε την τιμωρία των κεκλεισμένων θυρών με δύο νίκες και, όπως είπε και ο κ. Χριστοφόρου, θα φέρει ηρεμία στην ομάδα εν όψει της συνέχειας.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ είχε προαναγγείλει αλλαγές και έκανε τέσσερις. Ο Σκόβρον πήρε τη θέση του τραυματία Ντεγκρά, ο Σουάρες του Σιέλη, ο Αϊρόσα του Καραγκούνη και ο Σέμα του Οχενέ. Μεγαλύτερο κέρδος για τη λεμεσιανή ομάδα, πέρα των τριών βαθμών φυσικά, ήταν η παρουσία του Πολωνού τερματοφύλακα Λούκας Σκόβρον. Ο αντικαταστάτης του Ντεγκρά ήταν εξαιρετικός. Σταμάτησε τον Βασιλογιάννη στο 37' σε τετ-α-τετ, έβγαλε εντυπωσιακά στο 73' το σουτ του Κεϊτά, ενώ σε άλλες 2-3 περιπτώσεις λειτούργησε σαν λίμπερο και, βγαίνοντας από την περιοχή, του έκοψε καλές προϋποθέσεις των αντιπάλων του.
Στο πρώτο ημίχρονο η εμφάνιση της ΑΕΛ ήταν βελτιωμένη. Δεν έφθασε σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, όμως έβγαζε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια της. Είχε 3-4 φάσεις (Κουταντέρ, Φέλτσερ, Σιέλης) πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση ένα λεπτό πριν από το ημίχρονο με τον Φέλτσερ (το πρώτο του), ενώ αμυντικά κινδύνεψε σε 1-2 περιπτώσεις.

Στην επανάληψη η πρόθεση της ΑΕΛ ήταν ξεκάθαρη. Γύρισε πίσω για να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Σκόβρον και δεν ασχολήθηκε με την επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη φάση της λεμεσιανής ομάδας στο β' ημίχρονο ήταν στο 83' με τον Οχενέ. Μάλιστα προς το τέλος οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έκαναν καθυστερήσεις για να κρατήσουν το αποτέλεσμα, δείγμα ενδεχομένως και της πίεσης που ένιωθαν για να πάρουν το τρίποντο.

Οι λανθασμένες μεταβιβάσεις
Το πιο ανησυχητικό για την ΑΕΛ, προχθές, ήταν οι λάθος πάσες προς τα πίσω που έδωσαν τρεις ευκαιρίες στους γηπεδούχους. Στο 18’ ο Σαμπού έκανε το λάθος, αλλά ο Κεϊτά δεν το εκμεταλλεύτηκε, στο 37’ ήταν ο Σουάρες που έβγαλε τετ-α-τετ τον Βασιλογιάννη με τον Σκόβρον, ενώ και στο 68’ ο Αϊρόσα έβγαλε τον Κεϊτά απέναντι από τον Σκόβρον, που έκανε έξοδο αυτοθυσίας για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.
Η ΑΕΛ με την προχθεσινή της νίκη «αγόρασε» χρόνο σύμφωνα με τον προπονητή της και αυτό είναι αλήθεια. Το σημαντικότερο είναι να εκμεταλλευτεί αυτόν τον χρόνο, να δουλέψει και να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής στην Πάφο με την τοπική ομάδα. Ο κ. Χριστοφόρου είχε χθες την ευκαιρία να δει την επόμενη αντίπαλο της ομάδας του στον αγώνα με την Ένωση.

Αγωνία για Ρομπέρ
Ο Ρομπέρ αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 28’ και τη θέση του πήρε ο Σιέλης, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο δημιουργός του γκολ στο 44’. Σήμερα θα περάσει από εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Φάνηκε να έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς. Στην ΑΕΛ εύχονται να μην είναι μυϊκό το πρόβλημα, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περισσότερες από 1-2 αγωνιστικές. Ο Σιέλης αξίζει να σημειώσουμε ότι αγωνίσθηκε στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες φέτος (στο παιγνίδι με την Αγία Νάπα ήταν τιμωρημένος) και έπαιξε σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Στην πρεμιέρα με την Ανόρθωση ήταν στόπερ, με τον Απόλλωνα αμυντικός μέσος και προχθές αριστερός μπακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα