Η επίθεση και οι πρώτοι σκόρερ του Πάμπου

Ο Πάμπος Χριστοδούλου πρόσφατα κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη ότι οι ομάδες του παίζουν αμυντικό ποδόσφαιρο και την απέκρουσε πολύ εύστοχα. Ο Κύπριος τεχνικός της Ομόνοιας αναφέρθηκε για την παραγωγικότητα των ομάδων του, οι οποίες ανέδειξαν πρώτους σκόρερ στο πρωτάθλημα. Δεν είχε άδικο. Μπορεί ο κ. Χριστοδούλου να παρουσιάζει σφικτά σύνολα και με πολύ καλές αμυντικές λειτουργίες και καλύψεις στον μεσοαμυντικό χώρο, όμως, αντί ποδόσφαιρο δεν παίζει και αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από τους αριθμούς.

Από το 2007 μέχρι σήμερα ο κ. Χριστοδούλου δούλεψε σε πέντε ομάδες, σε Δόξα, Ολυμπιακό,

ΑΕΛ, Ανόρθωση και στην Εθνική Ανδρών. Οι δυο τελευταίες ομάδες δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση των σκόρερ για τον απλούστατο λόγο. Στην Ανόρθωση πήγε για να σώσει τη χρονιά και τα κατάφερε, ενώ στην Εθνική Κύπρου, σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση και με πολύ ανώτερες ομάδες, είναι άλλες οι προτεραιότητες. Ακόμα και έτσι φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Βοσνία να διεκδικούμε την πρόκριση στα μπαράζ.

Επομένως, απομένουν οι Δόξα, Ολυμπιακός και ΑΕΛ. Στις δυο πρώτες χρονιές στον πάγκο της προσφυγικής ομάδας ο κ. Χριστοδούλου ανέδειξε τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Νταβίντ Ντα Κόστα και τον Σερτζιάο. Το 2007 έφερε στην Κύπρο από τα αζήτητα και τον Φρέντι Ντος Σάντος, ο οποίος λίγα χρόνια μετά (2011) βγήκε πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της Ομόνοιας. Επίσης, το καλοκαίρι του 2011 απέκτησε από την Πορτογαλία τον Μοντέιρο που την επόμενη χρονιά κατέκτησε το χρυσό παπούτσι.

Επίσης, όλες οι ομάδες του κ. Χριστοδούλου ήταν ανάμεσα στις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια. Αν εξαιρέσεις τον 3ο του χρόνο στη Δόξα, οι υπόλοιπες χρονιές ήταν πάρα πολύ παραγωγικές. Η Δόξα της περιόδου 2007/08 και 2009/10, αλλά και ο Ολυμπιακός της περιόδου 2010/11 είχαν την καλύτερη επιθετική γραμμή από όλες τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες, αλλά και από κάποιες μεγάλες. Μέχρι την κανονική περίοδο, διότι ακολούθως ο Κύπριος τεχνικός έφευγε χωρίς άγχος για μεταγραφικά ταξίδια και σπάνια παρακολουθούσε τα πλέι οφ. Όσον αφορά στην περίοδο 2011/12 που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ΑΕΛ είχε την 3η καλύτερη επίθεση της κανονικής περιόδου. Δεν μετράμε τα πλέι οφ για τον απλούστατο λόγο. Άλλο να παίζεις με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και άλλο να παίζεις κόντρα σε Εθνικό ή στα αδιάφορα τότε παιχνίδια του 2ου γκρουπ.

Ακόμα κάτι. Μην ξεχνάτε ότι η Δόξα και ο Ολυμπιακός είχαν πολύ περιορισμένο προϋπολογισμό και συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους εκπλήρωσαν με χαρακτηριστική ευκολία και πολύ νωρίς. Ακόμα και η πρωταθλήτρια ΑΕΛ είχε μπάτζετ πολύ μικρότερο από τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο.

Και ένα τελευταίο. Καμιά ομάδα που ανέλαβε ο κ. Χριστοδούλου δεν είχε το εκτόπισμα, την ιστορία και τον κόσμο της Ομόνοιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα