Η επιστολή του Σπύρου Καρνέση για τις αδερφές του -«Ο Θεός ας τις συγχωρέσει!»

Νέα στοιχεία για τη δικαστική διένεξη ανάμεσα στα αδέρφια της οικογένειας Καρνέση έφερε απόψε στο φως της δημοσιότητας o τηλεοπτικός σταθμός Star.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού παρουσιάστηκε η επιστολή του Σπύρου Καρνέση, που έστειλε τον περασμένο Μάιο στις αδερφές του, για να του επιστρέψουν τις μετοχές.

Ο πόλεμος ξεκίνησε εξαιτίας της εμφάνισης του γιου του Σπύρου Καρνέση,

Νικόλα, στη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων του ομίλου στη Γλυφάδα, όπου και έγινε το φονικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, ο γαμπρός Αντώνης Βλασσάκης πίστευε ότι θα τους οδηγήσουν σταδιακά σε έξοδο απο την εταιρεία. Ο γιος του «πατριάρχη» της οικογένειας έφυγε από την εταιρεία, μην αντέχοντας τον πόλεμο που του έκαναν οι θείες του.

Ο Σπύρος Καρνέσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και ζήτησε από τα αδέρφια του εξηγήσεις. Εκείνοι του απάντησαν με αγωγή και ο Σπύρος Καρνέσης ανταπάντησε:

«Θα ήθελα να υποδείξω στους ενάγοντες να παραιτηθούν από τις αγωγές τους και να μου παραδώσουν τις όποιες μετοχές που οι ενάγουσες αδερφές μου έχουν ως τυπικές μέτοχοι (ως και οι ίδιες συνομολογούν) σε όλες τις εταιρίες μου, μεταξύ των οποίων της EPC και της ELKA Λονδίνου, για να λήξει η μεταξύ μας διένεξη. Και ο Θεός ας τις συγχωρέσει!» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός o Αιγύπτιος, εκτός από τους προσωπικούς λογαριασμούς σε Ελλάδα και Ελβετία, διέθετε και ακίνητο στην Ελλάδα, που είναι καταχωρημένο στο κτηματολόγιο.

Ενώ έμενε στα σπίτια της οικογένειας Καρνέση, είτε στους Πεταλιούς, είτε στην Αθήνα, εκείνος φαίνεται ότι προτίμησε να επενδύσει και σε ακίνητο που θα του ανήκε στο 100%.

Τι ψάχνουν οι αρχές

Στο μεταξύ οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες πριν την τριπλή δολοφονία στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα  και αναζητούν το κίνητρο που θόλωσε τον 76χρονο Αιγύπτιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτιμούν οι αρχές ότι θα έχουν οι καταθέσεις της Δέσποινας Καρνέση, αλλά και της αδερφής του δράστη.

Ωστόσο στο παρελθόν, οι σχέσεις του Αιγύπτιου με τη Μαρία Καρνέση, η οποία θεωρείται και ο κύριος στόχος του και την οποία σκότωσε το πρωί της Δευτέρας, ήταν άριστες. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega  ο Αιγύπτιος συνόδευε την Μαρία Καρνέση, την αδελφή της  Δέσποινα Καρνέση και τον σύζυγό της, Αντώνη Βλασσάκη στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Παρότι τα επόμενα χρόνια επήλθε ρήξη, οι γέφυρες του δράστη με την οικογένεια Καρνέση δεν διεκόπησαν. Ο 76χρονος απολύθηκε από τη ναυτιλιακή το 2023. Όμως, δεν έπαψε να επισκέπτεται τις αδερφές Καρνέση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα σε Πεταλιούς και Αθήνα. Σπάνιες ήταν τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις του στο σπίτι που έμενε στη Γλυφάδα, το οποίο δεν ανήκε ούτε στη ναυτιλιακή εταιρεία, ούτε στη Μαρία Καρνέση.

Διαβάστε επίσης: Γλυφάδα: Ανατροπή με το σπίτι του δράστη του μακελειού

Πηγή: Πρώτο θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα