Η επέμβαση της πυροσβεστικής στο τροχαίο στη Λάρνακα

Δύο τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στις Επαρχίες Λάρνακας και Πάφου κινητοποίησαν, μεταξύ άλλων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία κλήθηκε στην πρώτη περίπτωση να κατασβέσει την πυρκαγιά που προκλήθηκε και στη δεύτερη να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των τραυματιών από χαράδρα.

Τροχαίο Λάρνακα: Κρίσιμα ο 48χρονος-Συνελήφθη ο άλλος οδηγός

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 20.58 χθες το βράδυ λήφθηκε κλήση για όχημα που προσέκρουσε σε δέντρο, στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, μετά από σύγκρουση με διπλοκάμπινο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός

Σταθμός Ορόκλινης «Λοχία Παναγιώτη Θεοφίλου» με ομάδα και όχημα διάσωσης.

Πέραν της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στο όχημα, η Πυροσβεστική, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, παρείχε και τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό που βρέθηκε τραυματισμένος εκτός του οχήματος.

Εξάλλου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα λήφθηκε κλήση για διάσωση δύο ατόμων από χαράδρα βάθους 15 μέτρων, μετά από ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή «Άγιος Τρύφωνας» του χωριού Γιόλου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με ομάδα και όχημα διάσωσης.
Μονοκάμπινο όχημα, αφού προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, συνέχισε να κινείται για 50 περίπου μέτρα και στη συνέχεια κατέπεσε στη χαράδρα. Από τη σύγκρουση και τη πτώση, οι επιβαίνοντες εκτινάχθηκαν από το όχημα.

Μέλη της ομάδας διάσωσης κατέβηκαν στην χαράδρα και αφού τοποθέτησαν τους δύο τραυματίες σε ειδικό φορείο, τους ανέσυραν με τη βοήθεια σχοινιού. Παρασχέθηκαν ακολούθως οι πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με την υπηρεσία Ασθενοφόρων και παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο για μεταφορά τους στο γενικό νοσοκομείο Πάφου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και τις 06.00 της 23ης Δεκεμβρίου 2017 ανταποκρίθηκε συνολικά σε 39 κλήσεις για βοήθεια, 24 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα