Η Ελλάδα εργάζεται για τη βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού

Η Ελλάδα εργάζεται «πάνω στο σενάριο να υπάρξει, όσο το δυνατόν, μια καλύτερη, θετικότερη εξέλιξη για τη βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Απ’ αυτήν τη στάση και απ’ αυτήν τη βούληση δεν παραιτούμαστε σε κανένα σημείο των διαβουλεύσεων» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η Αθήνα αναμένει να δει πώς θα

πάνε οι συνομιλίες μεταξύ του κυρίου Αναστασιάδη και του κυρίου Ακιντζί και στη συνέχεια θα έχει σαφέστερη εικόνα για τα πράγματα. Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά μεταβαίνει με αισιοδοξία στη Γενεύη, με τη βούληση να βρεθεί η χρυσή τομή σε ένα πρόβλημα που εδώ και δεκαετίες παραμένει άλυτο, προσθέτοντας, βέβαια, ότι εκτός από τη βούληση, «υπάρχουν και αντικειμενικές δυσκολίες».

Κληθείς να σχολιάσει το ότι η συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του δεν στέφθηκε από επιτυχία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν επιτεύχθηκαν όλα όσα θα ήθελε η Αθήνα για να υπάρχει ένα καλό, ένα ακόμη πιο θετικό μήνυμα, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος να προεξοφλείται τίποτε.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Αθήνα έχει καταστήσει σαφές ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στη Γενεύη, σημείωσε, όμως, ότι η μη παρουσία του κ. Ερντογάν, όπως προδιαγράφεται δεδομένου ότι εκ μέρους της τουρκικής πλευράς ήδη φαίνεται ότι ο κ. Ερντογάν θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιλντιρίμ, «αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα».

Στην παρατήρηση ότι ο κ. Γιλντιρίμ είναι Πρωθυπουργός, άρα ομόλογος του κ. Τσίπρα, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι είναι γνωστό ότι ο κ. Ερντογάν «παίζει έναν κομβικό, κεντρικότατο θα έλεγε κανείς, πολιτικό ρόλο και στις διαπραγματεύσεις, αλλά και στα εσωτερικά τεκταινόμενα της Τουρκίας» και κατέληξε ότι δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση ως προς το ζήτημα αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα