Η εφαρμογή «Snowden’s Signal» θα χρησιμοποιείται απο το ISIS

Την δυνατότητα επικοινωνίας, μέσω μιας εφαρμογής σήματος θα έχουν τρομοκρατικές ομάδες όπως ο ΙSIS.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή που ονομάζεται «Snowden’s Signal», θα «τρέχει» μέσα από το Google Chrome και οι χρήστες της εν λόγω εφαρμογής θα έχουν την δυνατότητα να κρυπτογραφήσουν μηνύματα από το διαδίκτυο.

Η εφαρμογή που αναπτύχθηκε από το σύστημα «Open Whisper», χρησιμοποιήθηκε από το Edward

Snowden, αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την επικοινωνία μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων όπως Ο ISIS.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή αυτή μπορεί να συγχρονίσει μηνύματα από Android συσκευές, αλλά οι ειδικοί, δουλεύουν για τη συμβατότητα στα ΙΟS. Η φωνητική κλήση, δεν έχει ενσωματωθεί πλήρως ενώ το σήμα είναι ελεύθερο και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για την αποστολή μηνυμάτων, τηλεφωνικών κλήσεων και αποστολή φωτογραφιών, παρέχοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους χρήστες.

Τα «Open Whisper Systems», δεν μπορούν να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων που μοιράζονται μεταξύ τους οι χρήστες, αφού η πλατφόρμα δεν αποθηκεύει την κρυπτογράφηση. Αυτό το καθιστά εύκολο στη χρήση από τους ανθρώπους, αλλά και τις εξτρεμιστικές ομάδες.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος αυτής της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για δυνητικά επικίνδυνα πράγματα, ειδικά όταν ξέσπασε είδηση, ότι ο ISIS είχε χρησιμοποιήσει ρωσικά τηλεγραφήματα για να επικοινωνεί κατασκευαστεί με βάση τα ρωσικά τηλεγραφήματα

Η εφαρμογή σήματος, είναι ανοικτό, που αυτό σημαίνει, πως οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση σε όλη την πλατφόρμα ενώ οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον κωδικό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα