Η δολοφονία Καλοψιδιώτη απλώνει ξανά πλοκάμια στην Αθήνα

Δημοσίευμα του ελληνικού περιοδικού Hot Doc αποκαλύπτει πως η στυγερή δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη απλώνει ξανά πλοκάμια στην Αθήνα.

Γιατί οι ελληνικές αρχές κώφευαν στα αιτήματα των κυπριακών αρχών για συνδρομή στην εξιχνίαση ενός «συγγενικού» εγκλήματος με αυτό του Καλοψιδιώτη, αυτό του πενταπλού φονικού.

Στο SigmaLive μίλησε

αποκλειστικά ένας εκ των αρθρογράφων του θέματος, Μάριος Αραβαντινός και περιγράφει πως τα πληρωμένα συμβόλαια θανάτου της Αγίας Νάπας παραλληλίζονται με μια δολοφονία στην Αθήνα, η οποία δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, αυτήν του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.Η δολοφονία Γκιόλια συνδέθηκε άμεσα με τον πενταπλό φόνο του 2012 που είχε ως στόχο και πάλι τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

Τα συμβόλαια θανάτου για Γκιόλια και Καλοψιδιώτη προσομοιάζουν τόσο στον τρόπο εκτέλεσής τους, όσο και στους πρωταγωνιστές τους. Αφορμή εξάλλου για επαναφορά του θέματος στην δημοσιότητα, είναι το ότι ένας εκ των καταδικασθέντων εκτελεστών για το πρώτο συμβόλαιο θανάτου που αφορούσε τον Φάνο Καλοψιδιώτη το οποίο δεν σκότωσε τον ίδιο αλλά πέντε φρουρούς του, ήταν μέλος της Σέχτας Επαναστατών, η οποία «έβγαλε από την μέση» το 2010 τον δημοσιογράφο του troktiko.gr, Σωκράτη Γκιόλια.

Όπως επανέλαβε στο SigmaLive ο Μάριος Αραβαντινός, ενώ οι κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει τότε συνδρομή από τις ελληνικές αρχές, εντούτοις ποτέ δεν είχαν την αναμενόμενη συνδρομή.

Εντωμεταξύ, οι έρευνες για το τετραπλό φονικό συνεχίζονται, με τον καταζητούμενο εκτελεστή Aleks Burelli να είναι άφαντος για 14η μέρα και τα ίχνη του να έχουν χαθεί από την επόμενη μέρα του στυγερού εγκλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα