Η «Μπλε φάλαινα» με τελευταία εντολή την αυτοκτονία (vid)

Μακάβριο και στα όρια του απίστευτου είναι το νέο παιχνίδι «μάστιγα» που ξεκίνησε στην Ευρώπη και όχι μόνο εδώ και μερικούς μήνες, και κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή του και στην Κύπρο, χωρίς ευτυχώς να έχουμε την καταγραφή ενός τραγικού συμβάντος.

Εντοπίστηκαν μεν περιστατικά στην Κύπρο, τα οποία ωστόσο εντοπίστηκαν εγκαίρως, δήλωσε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η Εκπαιδευτική Ψυχολόγος Α’ του Υπουργείου Παιδείας, Χριστίνα Ιωάννου.

Το μακάβριο

παιχνίδι, σύμφωνα με την κ. Ιωάννου, διαρκεί συνολικά 50 μέρες. Καθ’ όλη τη διάρκεια των 50 ημερών, ο χρήστης δέχεται οδηγίες, με τελευταία οδηγία να είναι αυτή του να θέσει τέρμα στη ζωή του το παιδί.

Η κ. Ιωάννου ανέφερε ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί ενημερωτική επιστολή σε σχολεία, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να είναι ενημερωμένοι για το περιστατικό και τα συμπτώματά του και να μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Καθήκον, όπως σημείωσε, έχουν και οι γονείς, οι οποίοι πρέπει να εποπτεύουν τα παιδιά, να συζητούν μαζί τους και να είναι σε επαγρύπνηση αν εντοπιστεί κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά τους.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό απόσπασμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα