Η Μπαρτσελόνα «λύγισε» την Μπιλμπάο (video)

Με εναλλακτικούς σκόρερ, αλλά εκπληκτικό ποδόσφαιρο, η Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και μείωσε την απόσταση από την Ρεάλ Μαδρίτης στον πόντο.

Υπάρχουν παιχνίδια που χρειάζονται ελάχιστα λόγια και πολλή εικόνα. Είναι τα παιχνίδια που η Μπαρτσελόνα έχει κέφι και ζωγραφίζει στο γήπεδο, χορταίνοντας μπάλα τον κόσμο. Αυτή τη φορά σε ρόλο κομπάρσου η άτυχη Αθλέτικ Μπιλμπάο, που γλίτωσε με το τιμητικό 3-0 σε ένα απόγευμα που οι Καταλανοί είχαν εναλλακτικούς σκόρερ και ιδιαίτερους πρωταγωνιστές.

Κορυφαίος

του γηπέδου ο Νεϊμάρ. Μετά από αρκετό καιρό, ο Βραζιλιάνος ήταν απολαυστικός, μοίρασε… σακούλες, αλλά και πολλά επιφωνήματα θαυμασμού στο γήπεδο. Από δικό του σλάλομ και ασίστ (18’), ο Πάκο Αλκάθερ εδέησε να βάλει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, σπάζοντας την προσωπική του κακοδαιμονία.

Βέβαια όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αν ο Ραούλ Γκαρθία δεν σημάδευε το δοκάρι (3’) και ο Ινιάκι Γουίλιαμς ήταν πιο ψύχραιμος (12’) σε μία καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Το 27ο γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι (40’, 2-0), έδιωξε κάθε άγχος σε ότι αφορά τον τελικό νικητή, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Νεϊμάρ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, αλλά έμεινε από δυνάμεις στην τελική προσπάθεια.

Σε ένα απόγευμα που ο Λουίς Ενρίκε μπόρεσε να δώσει ανάσες με αλλαγές στους Μέσι και Πικέ και ο κόσμος της Μπαρτσελόνα σήκωσε πανό διαμαρτυρίας κατά της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας διαμαρτυρόμενοι για τις κακές διαιτησίες τον τελευταίο καιρό, οι «μπλαουκγράνα» δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι κι έπαιξαν όμορφο ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος.

Ο Ραφίνια αστόχησε σε μία εύκολη κεφαλιά για το 3-0 (49’), που ήρθε όμως λίγο αργότερα (67’, 3-0) με δράση τον Αλέις Βιδάλ, ο οποίος ελίχθηκε ως σέντερ-φορ και σκόραρε με έξυπνο διαγώνιο σουτ.

Ο Νεϊμάρ απέτυχε ξανά να σκοράρει σε ένα ακόμα τετ-α-τετ (72’), με τον Ράκιτιτς να ξοδεύει στο τέλος (89’) ακόμα μία εξαιρετική ευκαιρία για να σκοράρει ένα ακόμα γκολ για την Μπαρτσελόνα που πλησίασε στον πόντο την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας ωστόσο δύο παιχνίδια περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα