Η απάντηση της Υφυπουργού Ναυτιλίας σχετικά με το πλοίο ανοικτά της Λεμεσού

Το πλοίο αφίχθηκε στο λιμάνι με κανονικές διαδικασίες για ανεφοδιασμό καυσίμων, λέει η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία του Sigmalive με την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κυρία Μαρίνα Χατζημανώλη, μας ανάφερε ότι το συγκεκριμένο πλοίο αφίχθηκε στη Λεμεσό γύρω στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου 15/7, μετά από κανονικές διαδικασίες του λιμανιού και σε συνεννόηση με την ίδια την Υφυπουργό με σκοπό τον ανεφοδιασμό

του με καύσιμα. Το πλοίο αναχώρησε τα ξημερώματα από τη Λεμεσό με προορισμό το Λίβανο.

Μάλιστα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας μας ανέφερε ότι το πλοίο πρόσφατα άλλαξε συμφέροντα και δεν ανήκει πλέον στην Τουρκία αλλά στο Λίβανο. Συγκεκριμένα μας είπε ότι «το πλοίο άλλαξε σημαία το Νοέμβριο του 2022 και από Τουρκική τώρα είναι σε Σημαία Λιβάνου. Πέρσι το Νοέμβριο αγοράστηκε από εταιρεία τούρκικων συμφερόντων και για αυτό έβαψαν το πλάι του πλοίου με κόκκινη σημαία.

Εμείς δεν έχουμε εμπάργκο εναντίον πλοίων με τουρκική σημαία ή πλοίων τουρκικών συμφερόντων κλπ. Επιτρέπεται καθόλα νόμιμα ο ελλιμενισμός και η αγκυροβόληση τους στα λιμάνια της Δημοκρατίας».

Τέλος, ανέφερε ότι «εμείς ζητούμε να αρθούν τα μέτρα της Τουρκίας και το τουρκικό εμπάργκο, όχι να επιβάλλουμε τα ίδια μέτρα. Μόνο όταν ένα πλοίο έρθει από κλειστό λιμάνι των κατεχομένων συλλαμβάνεται ο Καπετάνιος του πλοίου».

Διαβάστε επίσης: Ανοικτά της Λεμεσού πλοίο υπό τουρκική σημαία (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα