Η απάντηση Λευκωσίας στα πρωτοσέλιδα

Το χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό διάγγελμα του Προέδρου Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το Κραν Μοντάνα και το μήνυμα ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί εντός των παραμέτρων του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και οι κινήσεις Λευκωσίας - Αθήνας για να απαντήσουν σε ορισμένους κύκλους που προσπαθούν να φορτώσουν ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα στη Λευκωσία, είναι τα κύρια θέματα που προβάλουν στα κύρια θέματά τους

τους οι εφημερίδες την Τρίτη. Αλλά θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα είναι η αναμενόμενη άφιξη του πλοίου γεωτρύπανου West Capella στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ και η έκτη επέτειος από την τραγωδία στο Μαρί.

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Ελάτε για λύση στις παραμέτρους Γκουτέρες», αναφέρεται σε σαφέστατο μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη σε όσους μας επιρρίπτουν ευθύνες για το Κραν Μοντάνα. Αλλού γράφει ότι φθάνει αύριο στο τεμάχιο «11» και ετοιμάζει τρυπάνι το West Capella παρά τις νέες χθεσινές τουρκικές απειλές και κατά της Κύπρου αλλά και κατά των ξένων εταιρειών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ούτε και μετά από αίτημα των ιδίων των γονέων μπορεί να απαλλάσσονται ο μαθητές από το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, υποδεικνύει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Περνούν στην αντεπίθεση» γράφει ότι η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να φορτώσουν μέσω στοχευμένων και επιλεκτικών διαρροών ευθύνες στη Λευκωσία για το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα, απαντάται με συγκεκριμένες κινήσεις από Λευκωσία και Αθήνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης φθάνει το γεωτρύπανο στον στόχο «Ονησίφορος Δυτικό -1», ενώ «σιγή ασυρμάτου» υπήρξε χθες από την Τουρκία επί θαλάσσης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ρεκόρ επταετίας σημειώθηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Με τίτλο «Απομακρύνεται η λύση αν δεν δράσουμε τώρα» η εφημερίδα «Χαραυγή», γράφει ότι στην πρόταση της Τουρκίας αναφέρθηκε στη χθεσινή του δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, καθώς και στο πώς εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση στο Κραν Μοντάνα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τις εξελίξεις στο Κυπριακό, λίγες μέρες μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, συζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι ένας μικρός αριθμός ιδιωτών εκμεταλλεύονται οικονομικά τις παραλίες της Κύπρου λόγω συμβολαίων που εξασφάλισαν το 1994 τα οποία έχουν ανανεωθεί.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail “ με τίτλο «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο τραπέζι», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε σε χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμά του ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν εντός των παραμέτρων που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τουρκία κάλεσε χθες την Κύπρο να απέχει από τη λήψη μονομερών μέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικές προετοιμασίες για την έναρξη της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 νότια του νησιού. Αλλού γράφει ότι οι οικογένειες των θυμάτων του Μαρί θρηνούν κατά την έκτη επέτειο από την τραγωδία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα