Η αναγέννηση του κέντρου της Λευκωσίας

Το κέντρο της Λευκωσίας αποκτά ένα ανανεωμένο πρόσωπο, μετά το φιλόδοξο και πρωτοποριακό, για τα κυπριακά δεδομένα, έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου.

Από τη μία τα σύγχρονα κτίρια που αναγέρθηκαν στην περιοχή μαζί με τα παλιά παραδοσιακά αρχιτεκτονήματα που διατηρούνται για να μην αλλοιωθεί η ιστορία της περιοχής, αποτελούν ένα στολίδι για το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η Λεωφόρος Μακαρίου που ανέκαθεν ήταν το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, δίνοντας τον παλμό στη γύρω περιοχή, έχει αναβαθμιστεί και έχει μεταμορφωθεί σε έναν ευρωπαϊκών προτύπων προορισμό,

που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το κέντρο κάποιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Οι πολίτες μπορούν πλέον να κάνουν τα ψώνια τους σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ή να απολαύσουν το γεύμα και τον καφέ τους σε μία ήσυχη περιοχή, καθώς η μονοδρόμηση της Λεωφόρου Μακαρίου, συνέβαλε στη βελτίωση τηςποιότητας ζωής, βασισμένο στη θεμελιώδη αξία της βιώσιμης κινητικότητας.

Ο σχεδιασμός του έργου, αναμφισβήτητα έχει δώσει πνοή στην πρωτεύουσα και αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τους πολίτες της που θέλουν να ξεφύγουν για μερικές ώρες από τα συνηθισμένα συμβάλλοντας καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα