"Αυτός ο υπέροχος ΔΗΚΟϊκός κόσμος δεν θα μείνει άστεγος"

Συνέχεια σήμερα στο Πειθαρχικό του ΔΗΚΟ, το οποίο αποφάσισε την αποβολή πέντε πελών του Εκτελεστικού γραφείου.

Πρόκειται για τους, Μάριο Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλη Γιακουμή, Χρίστο Φλουρέντζου και Γιάννο Λακκοτρύπη. Αποβλήθηκαν επίσης και έξι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Αμφισβητεί την ηγεσία του ΔΗΚΟ η Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Οι προαναφερθέντες, κατηγορούνται για υπονόμευση της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου και ότι εργάστηκαν υπέρ

άλλης υποψηφιότητας.

Η συνεδρία του Πειθαρχικού θα συνεχιστεί σήμερα, καθώς εκκρεμεί η εξέταση των καταγγελιών για άλλα εννέα στελέχη.

ΔΗΚΟ: Αποβολή για Κάρογιαν, Αντιγόνη και άλλα μέλη

Σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε το βράδυ, αναφέρεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ συνεδρίασε μετά την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για παραπομπή αριθμού στελεχών ενώπιον του Πειθαρχικού για συγκεκριμένες κατηγορίες.

ΔΗΚΟ: Λυπηρό να μην παρουσιάζονται στο πειθαρχικό

Αφού το Πειθαρχικό Συμβούλιο εξέτασε, αναφέρει, τα γεγονότα και την υπεράσπιση όσων καταγγελλομένων εκπροσωπήθηκαν αυτοπροσώπως ή μέσω δικηγόρου, εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία, αποβάλλονται οι Μάριος Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Γιάννος Λακκοτρύπης, Χρίστος Φλουρέντζος, Μιχάλης Γιακουμής, Μάριος Πρωτοπαπάς, Τάκης Γαβριηλίδης, Γιάννος Τσάππας, Τάσος Κιτέος, Αντρέας Χαμπάκης, Αντώνης Αντωνίου (Σάββα) και Τάκης Αττιπάς.

Με την ίδια απόφαση, το Πειθαρχικό απαλλάσσει των κατηγοριών τον Στέφανο Στεφάνου.

Οι δικηγόροι του Μάριου Καρογιάν και της Αντιγόνης Παπαδοπούλου αμφισβήτησαν την πειθαρχική διαδικασία λέγοντας ότι η θητεία του πειθαρχικού έχει εκπνεύσει. Έκαναν, επίσης, λόγο για έλλειψη τεκμηρίων.

Ο Μάριος Καρογιάν δεν προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει δυναμική αντεπίθεση με δημόσια τοποθέτηση και καταγγελίες κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, ώστε να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται για προσωπική υπόθεση ή υπόθεση λίγων στελεχών, αλλά χιλιάδων ΔΗΚΟϊκών.

«Θα βρει στέγη ο υπέροχος αυτός Δηκοικός κόσμος»

Για δίκη παρωδία, που στόχο είχε την εξόντωση ιστορικών στελεχών, ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος, έκανε λόγο η Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Για πολιτικό πραξικόπημα, στημένες και αυθαίρετες διαδικασίες έκανε λόγο ο Χρίστος Φλουρέντζος. Εξέφρασε, παράλληλα, τη λύπη του, για το γεγονός η ηγεσία αντί να κάνει αυτοκριτική, επέλεξε την εσωκομματική εκκαθάριση.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, έκανε επίσης λόγο για πολιτικό πραξικόπημα, στημένες και αυθαίρετες διαδικασίες. Εξέφρασε, παράλληλα, τη λύπη του, για το γεγονός η ηγεσία αντί να κάνει αυτοκριτική, επέλεξε την εσωκομματική εκκαθάριση.

Αυτός ο υπέροχος ΔΗΚΟϊκός κόσμος δεν θα μείνει άστεγος, δήλωσε, σύντομα θα έχει πολιτική στέγη, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος.

Κληθείς στο Πρωτοσέλιδο να απαντήσει ο Γιώργος Γεωργίου για τα όσα τεκταίνονται στο κόμμα του, ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η Κύπρος και οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Η δική μου εκτίμηση ανέφερε, είναι ότι το ΔΗΚΟ θα πάει καλά. Δεν έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα είπε την εικόνα, δεν πληγώνεται η εικόνα του ΔΗΚΟ με όλα αυτά που γίνονται.

Πρέπει να τελειώνουν οι συναλλαγές για τις καρέκλες. Όταν δεν μπορέσαμε να προσεγγίσουμε καθόλου τις θέσεις Μαλά στο Κυπριακό, δεν μπορούσαμε να εκφράσουμε στήριξη. Ο κ.Αναστασιάδης δεν έδειξε καμιά πρόθεση συνεργασίας. Δεν είναι απλά θέματα της καθημερινότητας αυτά. Το Κυπριακό είναι βασικό θέμα. Δεν μπορούσε να εκφραστεί στήριξη σε κανέναν απ’ τους δυο. Με αυτή την απόφαση, αρχίζει η εξάλειψη της απαξίωσης της πολιτικής ζωής από τους πολίτες.

«Δεν θα ασχοληθώ με τα ευτράπελα που μεθοδευμένα θέλει να βγάλει προς τα έξω η ομάδα που στηρίζει Νικόλα Παπαδόπουλο.Οι αποφάσεις είναι προειλημμένες. Επέλεξαν εκκαθάριση πολιτικού μητρώου του κόμματος. Με τη χθεσινή απόφαση διάγραψαν ιστορία 42 χρόνων», ανέφερε από πλευράς του ο Χρίστος Φλουρέντζου σε παρέμβασή του και στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο οποίος επανέλαβε την δέσμευση ότι ο κόσμος που προβληματίζεται ο γνήσιος δηκοικός κόσμος δεν θα μείνει άστεγος. «Δεν θα ασχοληθώ με αποφάσεις που πάρθηκαν αυθαίρετα», σημείωσε.

Αντιγόνη Παπαδοπούλου: Δίκη παρωδία

Αποκαθίσταται η ηθική τάξη με την αποβολή των 12 στελεχών δήλωσε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου. Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και η Αντιγόνη Παπαδοπούλου. Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου έκανε λόγο για δίκη παρωδία που έγινε σκόπιμα, με παράνομο και αυθαίρετο τρόπο.

«Ο στόχος ήταν ο εξευτελισμός και η πολιτική εξόντωση ιστορικών στελεχών του κόμματος. Δεν κρύβομαι, έχω προειδοποιήσει ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε εσωκομματικό ροκάνισμα στο κόμμα. Εσωκομματικά παιχνίδια που ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες.

Αυτή την στιγμή είμαστε δυστυχώς παρατηρητές δίκης χωρίς συγκεκριμένο κατηγορητήριο», είπε. Κληθείσα να απαντήσει για την στήριξη ή μη του Νικόλα Παπαδόπουλου, είπε ότι αν παρακολουθείτε όσα έλεγα θα καταλάβετε. «Επέλεξα την σιωπή. Η ηγεσία αντί να προσπαθεί να βρει αποδιοπομπαίους τράγους και εξιλαστήρια θύματα να κοιτάξει να δει, οφείλει να απολογηθεί και να εξετάσει γιατί την τελευταία 5ετια το κόμμα οδηγείται από ήττα σε ήττα.
Αυτή την στιγμή κατασπαράζεται η σάρκα του ΔΗΚΟ».

«Βεβαίως και δεν ισχύει ότι στήριξα άλλον υποψήφιο. Στείλαν δικαστικό επιδότη σε συναγωνιστές τους. προτιμούν να λεν ότι είμαστε Εφιάλτες και να κάνουν δημόσια δίκη. Ήταν προειλημμένη απόφαση για ανθρώπους που θα ήταν επικίνδυνοι ενόψει του Συνεδρίου», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα