Η FIFA σκέφτεται την κατάργηση των... ισοπαλιών

Το Παγκόσμιο Κύπελλο των 48 χωρών με 16 ομίλων των τριών δεν θα είναι η μοναδική καινοτομία, εάν εφαρμοστούν τα σχέδια της FIFA, όπως τα αποκαλύπτει κατ' αποκλειστικότητα η αγγλική εφημερίδα "Times".



Μία πρόταση που αναμένεται να "πυροδοτήσει" άφθονες συζητήσεις, είναι η πρόταση να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι σε κάθε παιχνίδι ομίλου που θα λήξει ισόπαλο, ώστε να αναδεικνύεται πάντοτε νικητής.

Οι άνθρωποι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ανησυχούν για τις περιπτώσεις "βολικών" ισοπαλιών και δη στον

δεύτερο αγώνα μεταξύ χωρών που έχουν νικήσει στην πρεμιέρα τους, εάν είναι εφικτό να προκριθούν και οι δύο.

Μία παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο 1982 και τη νίκη της Δυτικής Γερμανίας επί της Αυστρίας με 1-0, με τις δύο χώρες να προκρίνονται με αυτό το σκορ εις βάρος της Αλγερίας. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα... παρωδία ποδοσφαίρου, η FIFA επέβαλε την ίδια ώρα έναρξης παιχνιδιών της τελευταίας αγωνιστικής του ίδιου ομίλου, ώστε να μειωθούν τα αποτελέσματα που "βολεύουν" και τις δύο χώρες ενός αγώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάντως, η πρόταση για τα πέναλτι δεν έχει διαβιβαστεί στο Συμβούλιο της FIFA, την ανώτατη εκτελεστική αρχή της ομοσπονδίας μετά από την αναδιοργάνωσή της. Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι μετά από τη συνεδρίαση της Πέμπτης, οι εθνικές ομοσπονδίες υποδέχθηκαν με θέρμη τις υπό εξέταση προτάσεις. "Η μεγάλη, μεγάλη πλειονότητα είναι υπέρ των 48 ομάδων και των 16 γκουπ των τριών", δήλωσε ο Ελβετός νομικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα