Γυναίκες γιόρτασαν την ειρήνη στο πλαίσιο του Πάφος 2017

Το Χάνι του Ιμπραήμ βρήκε την παλιά του αίγλη με αφορμή τη δράση Peace 2 Peace του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής , στο πλαίσιο του οποίου ομάδα Γυναικών από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, συναντήθηκαν εκεί και γιόρτασαν την ειρήνη και τη φιλία.

Παράλληλα με τα εγκαίνια της εγκατάστασης “Ονειροπαγίδες για την Ειρήνη”, φτιαγμένες από τα

μέλη της ομάδας με σμιλί, διοργανώθηκε παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες, κατασκευές και εδέσματα από γυναίκες από όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πάφος 2017, επίσης, παιδιά προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης συμμετείχαν στη διαδραστική παράσταση «Ο Κλόουν με την Εφημερίδα» από τον Mohammed Awwad .

Η θεατροπαιδαγωγός Νεοφύτα Πολυδώρου ταξίδευσε τα παιδιά με το τρυφερό και παραβολικό παραμύθι του Σελ Σιλβερσταϊν «Το Δέντρο που έδινε».

Οι δημιουργοί της Δράσης Peace 2 Peace ήταν γυναίκες με όραμα και αγάπη για την πόλη. Πρόκειται για τις Χριστιάνα Μουζούρη, Έλενα Δανιήλ και Nilgum Akin.

Συντονίστρια της Δράσης εκ μέρους του Οργανισμού Πάφος 2017 ήταν η Σωτηρούλα Κόνικκου.

Η μεγάλη συμμετοχή των γυναικών-καλλιτεχνών, που παρουσίασαν τα δημιουργήματά τους, αλλά και η αθρόα προσέλευση του κόσμου της Πάφου, αλλά και από άλλες πόλεις, έδωσε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι Δράσεις σαν και αυτές, αξίζουν να γίνουν θεσμοί, που θα παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια και θα κρατούν ζωντανό το κέντρο της Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα