Γυναίκα στη θέση του Κόνιγκ στην Αμερικανική Πρεσβεία;

Η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη, Κάθλιν Ντόχερτι, προαλείφεται για διάδοχος του απερχόμενου τον Αύγουστο Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ.

Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Κόνιγκ θα αναλάβει τη διεύθυνση της διπλωματικής σχολής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Η κ. Ντόχερτι θεωρείται ειδική στις σχέσεις ΗΠΑ – ΕΕ και έχει υπηρετήσει στο πόστο αυτό ως Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών

από το 2011 μέχρι και το 2013, που ανέλαβε καθήκοντα στη Ρώμη.Ο διορισμός της, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από το Λευκό Οίκο, υπόκειται σε επικύρωση από τη Γερουσία. Η ανακοίνωση θα πρέπει να γίνει αρχές Μαΐου και οι ακροάσεις τον Ιούνιο.Υπενθυμίζεται ότι η τριετής θητεία του κ. Κόνιγκ λήγει το καλοκαίρι του 2015, και όπως ανακοίνωσε χθες η Πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της, θα τον αντικαταστήσει άλλος διπλωμάτης, για τον οποίο θα ληφθεί απόφαση από το αμερικανικό ΥΠΕΞ και το Κογκρέσο.Το παρασκήνιο του «τιτιβίσματος» που προκάλεσεΗ συζήτηση για την αποχώρηση του Αμερικανού Πρέσβη άνοιξε στη Λευκωσία, μετά από ανάρτηση του ιδίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, συνδέοντας με ερώτημα την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα με τη δολοφονία του πολιτικού Μπορίς Νεμτσόφ έξω από το Κρεμλίνο.

What do people in #Cyprus think about the week in Russia as seen from here? Anastasiades visit and statements, #Nemtsov assassination?

John M. Koenig (@AmbJohnKoenig) March 1, 2015

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρέσβης, υπό μορφή ερώτησης αναφέρει: «Τι πιστεύει ο κόσμος στην Κύπρο για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία και τις δηλώσεις που έγιναν σε συνάρτηση με τη δολοφονία Νεμπτσόφ»;

Το γεγονός ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης συνέδεσε τα δύο γεγονότα, προκάλεσε σωρεία πολιτικών αντιδράσεων στη Λευκωσία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να χαρακτηρίζει άκρως αντιδιπλωματική τη συμπεριφορά του κ. Κόνιγκ.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός διπλωμάτης διευκρίνισε σε χθεσινή ανακοίνωση του ότι πρόκειται για παρεξήγηση, τονίζοντας ότι η πρόθεση του ήταν να πάρει την αντίδραση των Κυπρίων πολιτών αφενός για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα και αφετέρου για τη δολοφονία του Μπορίς Νεμπτσόφ στη Μόσχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα