Γκράντι: Η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των αξιών της

Τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν στην απαμβλυνση του δράματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες γυναίκες πρόσφυγες της Συρίας και τα παιδιάς, κάλεσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

Όπως επισήμανε, “το να υψώνουμε φράχτες, δεν είναι λύση”.

Μιλώντας στο βήμα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο ο Ύπατος Αρμοστής, με αφορμή και τη μέρα της γυναίκας, υπενθύμισε πως οι περισσότεροι πρόσφυγες από της Συρία, είναι γυναίκες κα τα παιδιά τους.

“Σε μια εποχή που γιορτάζουμε τα επιτεύγματα προς την αύξηση της συμμετοχής της γυναίκας στην κοινωνία και την πολιτική, ήρθε η στιγμή η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, ανέφερε καλώντας τα κράτη μέλη να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το προσφυγικό.

Ο Φίλιππο Γκράντι καταχειροκροτήθηκε απο τους συνέδρους Ευρωβουλευτές, όταν επισήμανε πως ήρθε η στιγμή η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των αξιών της και να συμβάλει στη διαχείριση της συγκεκριμένης κρίσης προσφύγων, να εμποδίσουν την απώλεια ζωών και να προστατεύσουν τα ασυνόδευτα παιδιά.

Από την αρχή του 2016 σημείωσε, οι γυναίκες και τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 55% των ανθρώπων που φθάνουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο στην ΕΕ. Τον Ιούνιο του 2015, το ποσοστό αυτό άγγιζε μόνο το 27%.

Δ.Αβραμόπουλος: “Να ανταποκριθούμε, χωρίς να αποδομήσουμε τις κοινωνίες μας”

Στην κρίσιμη κατάσταση την οποία διέρχεται η Ελλάδα αναφέρθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης των συνόρων, και τερματισμού των διακινητών να στείλουν καθημερινά χιλιάδες κόσμου σε πιθανό βέβαιο θάνατο.

Στην παρέμβαση του ο Έλληνας επίτροπος μίλησε για τις εκατοντάδες προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στην Ελλάδα δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις συνθήκες παραμονής όλων όσοι, ήδη διαμένουν σε διάφορες σημεία της Ελλάδας.

Υπάρχουν δράσεις είπε ο κύριος Αβραμόπουλος, που δεν περιορίζονται στα σύνορα της Ευρώπης. Η μετανάστευση σημείωσε είναι παγκόσμια πρόκληση και κάλεσε όλες τις χώρες να ανταποκριθούν στο αίτημα επανεγκατάστασης προσφύγων. Η κινητικότητα των προσφύγων είπε, αναμένεται να αυξηθεί και χρειάζεται να ανταποκριθούμε χωρίς να αποδομήσουμε τις κοινωνίες μας. Να αντιμετωπίσουμε κατέληξε, το προβλημα στη ρίζα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα