Γήπεδο και νοοτροπία τα σημεία αναφοράς

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έχει δύο σοβαρότατα αβαντάζ για να σηκώσει κι άλλο τον πήχη

Από τη χθεσινή δήλωση του Μιντίκκη, μετά την επέκταση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ, κρατάμε δύο πράγματα. Την ανυπομονησία του να παίξει στο ιδιόκτητο γήπεδο, αλλά και την επιθυμία για έναν τίτλο. Αυτά είναι τα δύο διαφορετικά σημεία αναφοράς των Λαρνακέων. Τις δύο προηγούμενες χρονιές, οι λέξεις αυτές ήταν άγνωστες.

Λογικό για το γήπεδο, αφού τώρα μόλις ολοκληρώνεται,

όμως κανένας δεν μιλούσε για τίτλο. Γινόταν λόγος για αναβάθμιση, σταθεροποίηση στην ελίτ κτλ. Οι συνθήκες όμως έχουν ωριμάσει, όσο ποτέ. Παραπάνω από πέρυσι, παραπάνω και από τη χρονιά της πορείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η παρουσία των δύο τελευταίων ετών είναι ξεκαθαρο σημάδι για την επερχόμενη χρονιά. Η ΑΕΚ είναι απόλυτα έτοιμη από πλευράς νοοτροπίας για να σηκώσει την κούπα. Το γήπεδο είναι επιπλέον λόγος, ένα στοιχείο στο οποίο πολλές ομάδες ανά το παγκόσμιο πόνταραν για να πετύχουν. Σε όλα αυτα θα προσθέσουμε και τη δίψα των περισσοτέρων παικτών για τρόπαιο, αφού έφτασαν κοντά στην πηγή, αλλά δεν ξεδίψασαν απόλυτα.

Φυσικά η πίεση είναι φέτος περισσότερη και την ανεβάζουν οι δυνατότητες της ομάδας. Το έμψυχο υλικό, παρά τις αναποδιές (Μυτίδης, Τόνιο), παραμένει εξαιρετικό, δεμένο. Ο Τσάβι Ρόκα από την άλλη έχει δείξει την ικανότητά του στην επιλογή νέων παικτών, που όχι μόνο έχουν αξία, αλλά μπαίνουν και εύκολα στο κλίμα και την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Διαφορά υπάρχει φυσικά και στα θέματα προετοιμασίας, αφού οι υποχρεώσεις ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Εδώ θα χρειαστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Πάντα πρώτο το... 1
Η απόκτηση του βασικού τερματοφύλακα είναι πάντα η προτεραιότητα της ΑΕΚ, μετά τη φυγή Τόνιο. Είναι ανάγκη να βρεθεί άμεσα ισάξιος, αν όχι και καλύτερος πορτιέρε από τον Ισπανό, ώστε να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Θα αποκτηθεί και άλλος τερματοφύλακας, με το όνομα του Πάνου Κωνσταντίνου να «παίζει» στο ρεπορτάζ.

Θα γίνουν φυσικά ακόμη 4-5 κινήσεις σε όλες τις γραμμές, αλλά δεν υπάρχει βιασύνη, εκτός από την περίπτωση 2ου επιθετικού (από τους συνολικά τρεις που περιλαμβάνει το πλάνο). Αυτήν τη στιγμή μόνο ο Άλβες είναι κλασικό σέντερ φορ, ενώ κατά συνθήκη μπορεί να αγωνιστεί και ο Τρισκόσκι. Για τις υπόλοιπες θέσεις, η ενίσχυση θα έρχεται όταν υπάρχει η ανάγκη.

Ιδανικές συνθήκες
Καθημερινά οι παίκτες της ΑΕΚ προπονούνται εις διπλούν στην Πολωνία. Οι συνθήκες είναι καθόλα εξαιρετικές. Προσεκτικά και προληπτικά προπονείται ο Μπόλιεβιτς, αλλά από Δευτέρας μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς. Το Σάββατο είναι το πρώτο φιλικό με τη Λέχια Γκανσκ, οπότε ο Μαυροβούνιος θα μείνει εκτός.

«Όλα για την ΑΕΚ»
Μιλώντας προηγουμενως περί Μιντίκκη, ο δεξιός αμυντικός θα είναι μέλος της ομάδας μέχρι το 2018 και έβαλε ψηλά το πήχυ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στην ομάδα της ΑΕΚ τις δύο επόμενες σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου και εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Περιμένω τη στιγμή που θα αγωνιστώ στο νέο γήπεδο και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για κάθε παίκτη. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε κάποιον τίτλο, γιατί αυτή η ομάδα και ο κόσμος της το αξίζουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα