Γιος σκηνοθέτη του Χόλιγουντ έγινε μαχητής της Αλ Κάιντα

Γιος σκηνοθέτη που δουλεύει με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι μαχητής της Αλ Κάιντα στη Συρία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail ο 26χρονος Λούκας Κίνεϊ που εμφανίζεται σε προπαγανδιστικά βίντεο της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν ένα παιδί καθολικών που στην εφηβεία του έλεγε ότι ήθελε να γίνει ιερέας.

Ο 59χρονος πατέρας του Πάτρικ, γιος διπλωμάτη του ΟΗΕ, είναι σκηνοθέτης και εργάστηκε μαζί με τον Σπίλπεργκ στις ταινίες

Indiana Jones και The Last Crusade. Η μητέρα του Ντέμπορα Φίλιπς μιλώντας στη Mail είπε ότι φοβάται για τη ζωή του γιου της καθώς πιστεύει ότι είτε θα είναι το επόμενο θύμα των στοχευμένων επιθέσεων της RAF στη Συρία, ή θα γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Ο Λούκας όταν τελείωσε το σχολείο ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Leeds αλλά σταμάτησε ένα χρόνο μετά. Ξεκίνησε τότε να παίζει μουσική με ροκ μπάντες και αποφάσισε να πάει να ζήσει με τον πατέρα του στη Βιέννη, εκεί όπου όπως όλα δείχνουν ασπάστηκε το τζιχάντ. Σήμερα ο 26χρονος Βρετανός «πρωταγωνιστεί» σε βίντεο της οργάνωσης al-Nusra στα οποία εμφανίζεται με το όνομα Αμπού Μπασίρ αλ Μπριτάνι.

Πηγή thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα