Γιατρός στην Κύπρο εφηύρε «φόρμουλα για καρκίνο» -Τι δηλώνει

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο facebook από γιατρό στην Κύπρο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «Μετά από 7 χρόνια προσπάθειας, ολοκληρώθηκε η φόρμουλα για τον καρκίνο!».

Το θέμα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, θα ερευνηθεί από τον ΠΙΣ, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα, κατά την οποία θα ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικά αδικήματα εναντίον του γιατρού.

Ο εν λόγω,

είναι γιατρός με ειδικότητα θωρακοχειρούργου. Όπως μπορεί κανείς να δει σε σελίδα του ιδίου στο facebook, η φόρμουλά του για την «θεραπεία του καρκίνου», στηρίζεται στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Πρόκειται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος και καταγράφονται στο εν λόγω δημοσίευμα, για μια φόρμουλα της οποίας το κόστος αποτιμάται στα 688 ευρώ.

Τη φόρμουλά του, συνοδεύει παλαιότερη ανάρτηση τον Ιούνιο του 2016, στην οποία αναφέρει ότι:

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
2. Σκοτώνει μόνο καρκινικά κύτταρα
3. Καταστρέφει το DNA των καρκινικών κυττάρων
4. Η φόρμουλα περιέχει επίσης, μια φιάλη από εκχύλισμα βοτάνου, το οποίο είναι 55ml
5. Περιέχει καψούλες λυκοπεανίου για 8 μήνες
6. Εκχύλισμα βοτάνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τσάι
7. Μια ένεση και ανάλογη σωστή διατροφή.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας ασχολήθηκε και παλαιότερα με τη συγκεκριμένη περίπτωση και ο γιατρός παραπέμφθηκε σε πειθαρχικό συμβούλιο.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον γιατρό, ο οποίος δεν θέλει να δώσει περαιτέρω συνέχεια στο θέμα. Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν αναφέρθηκε πουθενά ότι η φόρμουλά του είναι θεραπευτική. Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω φόρμουλα, ο δρ. Πεταής δεν θέλησε να πει κάτι περαιτέρω, παρά μόνο ότι η ιστορία πάει 3.5 χρόνια πίσω. Τόνισε, τέλος, ότι τον Ιούνιο αθωώθηκε μετά από πειθαρχική δίωξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα