Γιατί το ΑΚΕΛ δέχεται αμερικανόπνευστη λύση;

Όλοι ξέρουμε ότι όλα τα κόμματα παίρνουν εισφορές για ενίσχυση του ταμείου τους και για να καλύψουν τις δαπάνες τους ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους.

Και όλοι ξέρουμε ότι το μεγάλο κεφάλαιο ενισχύσει όλα, ή σχεδόν όλα, τα κόμματα και όλους τους προεδρικούς υποψηφίους, επειδή θέλουν να ανακόπτουν πιθανήν επιθετική πολιτική των κομμάτων ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου τους. Θέλουν δηλαδή να «καλοκρατούν» τα κόμματα και τους προέδρους για να βρίσκουν κατανόηση στις οικονομικές τους δραστηριότητες, που συνήθως εξυπηρετούν και το δημόσιο συμφέρον.

Στις προεδρικές όμως εκλογές

το 2008 είχαμε μια παράδοξη και καινοφανή επιχορήγηση των δυο μεγάλων κομμάτων, που ήταν η μεγάλη ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας των δυο υποψηφίων προέδρων του ΔΗ.ΣΥ. και του ΑΚΕΛ. Ο λαός ξαφνιασμένος πληροφορήθηκε, ότι μια ξένη εταιρεία, η «περίφημη» FOCUS έδωσε εκατομμύρια ευρώ στους υποψηφίους της δεξιάς και της αριστεράς. Ο σκοπός ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Δεν τους ενδιέφερε ποιος από τους δυο θα κέρδιζε τις εκλογές. Ο σκοπός τη χορηγίας ήταν να χάσει τις εκλογές ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο στόχος τους επιτεύχθηκε.

Ο λαός διερωτάται ακόμα, γιατί η FOCUS να έχει τέτοιο ενδιαφέρον. Πέρασαν τρία χρόνια και δεν φάνηκε άλλος αποχρών λόγος, για τον οποίο η FOCUS ξόδεψε τόσα πολλά χρήματα. Δεν πήρε, ούτε επεδίωξε, ούτε προσδοκούσε κανένα αντάλλαγμα. Φτάνει να έχανε ο Τάσσος και ………

Γνωρίζοντας όμως το ποιόν αυτής της εταιρείας, το ήθος των ιδιοκτητών της και τις διαπλοκές οι οποίες υπήρξαν ο λόγος της ύπαρξης και της οικονομικής δραστηριότητάς της, κατανοούμε, ότι άλλος ήταν ο χρηματοδότης. Η FOCUS ήταν απλώς ο διανομέας των χρημάτων. Και ήταν πολλά τα λεφτά, όπως έλεγε και η πετυχεμένη ατάκα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ο μεγάλος και κρυφός χρηματοδότης ήθελε να διώξει από την εξουσία τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Επεδίωκε μια συνεργασία ΔΗ.ΣΥ. – ΑΚΕΛ για επιβολή ενός σχεδίου, όπως αυτό που απέρριψε ο λαός το 2004. Ο ΔΗ.ΣΥ. δήλωνε ότι ήταν ήδη έτοιμος για την υπέρβαση. Όμως ο μεγάλος χρηματοδότης ήθελε να κρατά δεμένες, με τις αποδείξεις της διαπλοκής, τις ηγεσίες των δυο κομμάτων, για να μην μπορούν να παρασπονδήσουν. Για τούτο έκαμε, πρέπει να έκαμε, τέτοιες διευθετήσεις, ώστε να τους έχει δέσμιους και να τους εκβιάζει. Μπορεί να κατέχει ακόμα και υπογραφές, που αποδεικνύουν την πολιτική διαπλοκή. Πάντως ο Γ. Εισαγγελέας δήλωσε, ότι δεν διαπίστωσε ποινικά αδικήματα.

‘Ετσι έχουμε σήμερα την αγαστή και παρά φύση συνεργασία των δυο κομμάτων στην προσπάθεια για «επανένωση» της Κύπρου. Δεν είναι παράξενο, που ο ΠτΔ και η ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ. υποστηρίζει αυτή τη λύση. Δεν είναι παράξενο, που καθημερινά ακούμε επιχειρήματα που διατυπώνονται από σιτιζομένους στην πρεσβεία. Ούτε που υποστηρίζουν θέσεις, όπως τις προδιαγράφουν τα διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Η μεγάλη παραξενιά και υπέρβαση είναι που βλέπουμε και ακούμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ να υποστηρίζει λύση, που ξέρουν, ότι την προωθούν και την υπαγορεύουν οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι, με εκφραστές τον αμερικανό αντιπρόεδρο και την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Νιούλατ, που έχει υπαγορεύσει και τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου. Και δεν είναι τυχαίο που τα δυο κόμματα υποστηρίζουν και καλύπτουν τον ‘Εϊντε, τον εκπρόσωπο της συνωμοσίας, τώρα που ολοφάνερα έδειξε ποιους στόχους επιδιώκει.

Μερικά σημαντικά πρόσωπα από τις ηγεσίες των δυο κομμάτων είναι διαπλεκόμενοι και δεμένοι εκβιαστικά στο άρμα των ιμπεριαλιστών, έστω και αν κάποτε στο ΑΚΕΛ ήταν πούροι αντιιμπεριαλιστές. Δεν μπορούν να πράξουν διαφορετικά, γιατί θα βγουν στη φόρα οι αποδείξεις της χορηγίας της FOCUS και οι αποδείξεις της διαπλοκής. Προτιμούν το «το δάγκωμα της κουφής» στην προσπάθεια να καταστρέψουν την «κολοσυρμαδκιά της», που τους εκθέτει. Ποινικά αδικήματα δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το Γ. Εισαγγελέα. Ηθικά και πολιτικά όμως;

Αριστεροί και δεξιοί πατριώτες, ξυπνάτε. Η Κύπρος κινδυνεύει. Η κομματική πίστη και προσήλωση δεν μπορεί να είναι πάνω από τον αγνό πατριωτισμό.

Ο Πέτρος Θ. Παντελίδης είναι εκπαιδευτικός και αρθρογράφος

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα