Γιατί ενώ πολλοί έλειπαν διακοπές ο λογαριασμός της ΑΗΚ είναι στα ύψη

Μονοπωλεί τα πορτοφόλια μας και τις συζητήσεις μας. Ο λόγος για τον λογαριασμό της ΑΗΚ που γι’ άλλη μια φορά είναι στα ύψη. Μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης είναι εμφανές ότι οι αυξημένες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στους καταναλωτές.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Χριστίνα Παπαδοπούλου, Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ η οποία παραδέχθηκε ότι κι ο δικός της λογαριασμός ήταν στα ύψη.
«Πολύ ψηλές οι τιμές,

το νιώθουμε κι εμείς. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση από τον προηγούμενο μήνα, είναι κοντά στα 3%. Πρέπει να βλέπουμε τις κιλοβατώρες που καταναλώνουμε», είπε η κ.Παπαδοπούλου. 

Η κ.Παπαδοπούλου εξήγησε και την «παραδοξότητα» που συναντήσαμε αρκετοί στους λογαριασμούς μας, αφού ενώ λείπαμε σε διακοπές εκτός σπιτιού ο λογαριασμός μας παρέμεινε στα ύψη.

«Αρκετός κόσμος μπορεί να απουσίαζε τον Αύγουστο, τον Ιούλιο όμως είχαμε τα 45αρια και τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυξήθηκε η κατανάλωση σε κιλοβατώρες.

Από τη στιγμή που η τιμή της κιλοβατώρας είναι 0.34 σεντ πρέπει να αντιληφθούμε το κόστος», εξήγησε η κ.Παπαδοπούλου.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΟΙΚ: Αναμένονται νέα μέτρα στήριξης το επόμενο διάστημαΡΑΕΚ: Η Κύπρος μπορεί να θέσει στόχο μείωσης εκπομπών στο 100% μέχρι το 2050
Keywords
Τυχαία Θέματα