Για το πρώτο βήμα!

Η σέντρα των πρώτων ημιτελικών αγώνων του κυπέλλου κόκα κόλα πλησιάζει. ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια και ΑΕΚΑΕΛ θα επιχειρήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στο μεγάλο τελικό. Τα παιγνίδια προδιαγράφονται αρκετά δύσκολα και αμφίρροπα.

Ο… χορός θα ανοίξει το απόγευμα (5:00) στο ΓΣΠ. ΑΠΟΕΛ και

Ομόνοια θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους με νίκη σε βάρος του σημαντικότερου αντιπάλου και ταυτόχρονα να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης.

Σε τέτοια ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά. Η καλή αγωνιστική κατάσταση, η ποιότητα και όλα τα σχετικά διαγράφονται με το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Είναι ιδιαίτερο παιγνίδι και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά. Και οι δυο έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Συνήθως κερδίζει η ομάδα με την περισσότερη συγκέντρωση, τα λιγότερα λάθη και η πιο τυχερή.

Εφτά χρόνια μετά, θα αναμετρηθούν και πάλι στα ημιτελικά. Την περίοδο 2007/08, οι δυο ομάδες κέρδισαν από μια φορά (2-1,2-0), όμως, ο ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στον τελικό λόγω καλύτερου αποτελέσματος. Μάλιστα κατέκτησε και το κύπελλο επικρατώντας της Ανόρθωσης με 2-0.

Στη φετινή περίοδο, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια αναμετρήθηκαν τρεις φορές. Μια φορά κέρδισαν οι γαλαζοκίτρινοι, ενώ τα υπόλοιπα ολοκληρώθηκαν ισόπαλα, με το ίδιο σκορ (1-1)

Δυο ώρες αργότερα (7:00), η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ. Η ομάδα της Λάρνακας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση προκειμένου να πάει στο Τσίρειο με… ασπίδα. Το συγκρότημα του Κρίστιανσεν σε ενδεχόμενο που προκριθεί τότε θα εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Από την άλλη, η ΑΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η μόνη διέξοδος για την… Ευρώπη είναι μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου. Ως εκ τούτου άπαντες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για την πρόκριση.

Την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δυο ομάδες ήταν την περίοδο 2011/12. Τότε η ΑΕΛ κέρδισε στη Λάρνακα με 1-0 και με τη λευκή ισοπαλία του Τσιρείου πήγε στον τελικό, όμως, έχασε από την Ομόνοια με 1-0.

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν δυο φορές στη φετινή περίοδο. Στη Λάρνακα ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 και στη Λεμεσό κέρδισε η ΑΕΛ με 1-0.

Οι διαιτητές των δύο ημιτελικών

ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑΔιαιτητής: Χαράλαμπος ΣκαπούλληςΒοηθοί: Σωτήρης Βίκτωρος, Μιχάλης Τσεντής, Χαράλαμπος Γεωργίου (4ος)Επιπρόσθετοι: Αντώνης Χριστοδούλου, Θωμάς ΜούσκοςΠαρατηρητής: Μιχάλης ΠαπαβαρνάβαςΑΕΚ - ΑΕΛΔιαιτητής: Λεόντιος ΤράττουΒοηθοί: Αθηνόδωρος Ιωάννου, Χρίστος Ε. Χρίστου, Μάριος Καλογήρου (4ος)Επιπρόσθετοι Χρίστος Ηλία, Κώστας ΨευδιώτηςΠαρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα