Για ρητορική μίσους και προπαγάνδα στα σχολεία κατηγορείται ο Τατάρ

Σύμφωνα με την Avrupa (08.03.23), η πρόεδρος του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP), Μινέ Ατλί αντέδρασε στις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Ταταρ κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε σε σχολεία στα κατεχόμενα, όπου είχε πει σε μαθητές ότι «αν ο τουρκικός στρατός (Mehmetçık) δεν έκανε την απόβαση στο νησί, το μέρος αυτό θα ήταν ένα ελληνικό νησί».

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/Κ στο ΓΤΠ, σε γραπτή της ανακοίνωση, η Ατλί

αντέδρασε έντονα για την πολιτικού περιεχομένου και ρατσιστική, όπως την χαρακτήρισε, ομιλία του Τατάρ στα παιδιά του σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι τα παιδιά αυτά δεν είναι σε επίπεδο που θα μπορούσαν να αντιληφθούν και να επικρίνουν την προπαγάνδα που κάνει για να τα εξαπατήσει. 

Απευθυνόμενη στον Τατάρ, η Ατλί δήλωσε και τα εξής: «Μόνο σε εσένα ταιριάζει να κάνεις προπαγάνδα για την ελληνική εχθρότητα στα σχολεία, ειδικά σε αυτή την περίοδο. Θα πρέπει να ντρέπεσαι όταν κοιτάζεις στα μάτια αυτά τα παιδιά».

Κατηγορώντας τον Τατάρ και την «κυβέρνηση» ότι εκτρέφουν το μίσος σε μια περίοδο που τα παιδιά έχουν ανάγκη να ακούσουν για αγάπη, η Ατλί σημείωσε ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, έχουν ανάγκη να ανοίξουν τους ορίζοντες τους και  εξέφρασε θλίψη για τις προσπάθειες που καταβάλλονται να καταστρέψουν αυτά που κτίζουν οι καθηγητές τους για χρόνια, για ειρήνη και συνεργασία.

«Μόνο στις δικές σας βρώμικες αντιλήψεις ταιριάζει το να μεταφέρουμε στους νέους τη μνησικακία και τον φόβο, αντί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις οικουμενικές αξίες και την επιστημονική γνώση», δήλωσε η Ατλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα