Γερμανία - Ανεπηρέαστη η ανεργία από Volkswagen & πρόσφυγες

Στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 6,4% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία, καθώς η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει σε καλό δρόμο, χωρίς να διαφαίνεται μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίπτωση από το σκάνδαλο της Volkswagen, δήλωσαν την Πέμπτη οικονομολόγοι.

Ωστόσο, τα στοιχεία για την ανεργία θα μπορούσαν να αρχίσουν να αυξάνονται τους επόμενους μήνες καθώς μέρος του τεράστιου αριθμού των προσφύγων αρχίσουν να καταφθάνουν στη χώρα και να υπογράφουν ως άνεργοι, αναφέρουν οι οικονομολόγοι.

Το

ποσοστό ανεργίας παρέμεινε το Σεπτέμβριο αμετάβλητο από τον Αύγουστο, στο 6,4%, σύμφωνα με τα μηναία στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας το 1990, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το προηγούμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε, με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία, κατά 5.000, στα 2.788.000 άτομα. Ο αριθμός μείωσης των ανέργων είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από τη μείωση κατά 4.000 ανέργους που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σε μη προσαρμοσμένους όρους, το ποσοστό των ανέργων μειώθηκε κατά συνολικά 58.800 άτομα στα 2.649.000 και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 6,0% τον Οκτώβριο από 6,2% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το γερμανικό Γραφείο Εργασίας.

Ωστόσο, η ανεργία τείνει να υποχωρεί το Φθινόπωρο, καθώς οι φοιτητές που έχουν υπογράψει άνεργοι στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών επιστρέφουν στα σχολεία τους ή βρίσκουν θέσεις κατάρτισης.

Η ανάπτυξη του γερμανικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με το Γραφείο Εργασίας.

"Οι πιο πρόσφατοι δείκτες δείχνουν παρόμοια δυναμική κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς .. (και) η αγορά εργασίας εξακολουθεί να αναπτύσσεται ευνοϊκά", σημειώνει.

Ο Γερμανός Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι τα στοιχεία κατέδειξαν ότι "η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι σταθερή και σε καλή κατάσταση".

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα