Γεωργίου: Να λαμβάνονται υπόψιν τα χαρακτηριστικά των κρατών

Η νεά πολιτική συνοχής να λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Κ-Μ λέει o Γ.Δ. Ευρωπαικών Προγραμμάτων

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργίου, εκπροσώπησε την Κύπρο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ με θέμα την Πολιτική Συνοχής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Γενικός Διευθυντής σημείωσε κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο, ότι η νέα Πολιτική Συνοχής της ΕΕ "θα πρέπει να αφορά όλες τις χώρες και περιφέρειες της ΕΕ, να οδηγεί σε συνέργειες με άλλες οικονομικές πολιτικές της, αλλά και να λαμβάνει υπόψη της τα ειδικά χαρακτηριστικά κρατών μελών όπως της Κύπρου".

Εξέφρασε δε "την ετοιμότητα της Κύπρου να εργαστεί ώστε η εν λόγω Πολιτική να σχεδιαστεί και να διαμορφωθεί με τρόπο ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις νέες εξελίξεις". Ο Γ.Γεωργίου τόνισε ότι "ότι τα οφέλη της πολιτικής Συνοχής είναι αδιαμφισβήτητα".

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, το αντικείμενο της συνάντησης ήταν να προσδιοριστούν "οι προκαταρκτικές θέσεις των κρατών μελών για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2020 και οι τρόποι με τους οποίους η εν λόγω Πολιτική θα εξελιχθεί έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και τα αποτελέσματα της να είναι πιο ορατά στους πολίτες της ΕΕ".

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν "ότι κατά την παρέμβασή της η αρμόδια για θέματα Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, σημείωσε ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος για τo μέλλον της Πολιτικής Συνοχής", ενώ κάλεσε τα Κράτη Μέλη "να δουλέψουν εποικοδομητικά για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Συνοχής μετά το 2020".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα