Γέμισε την αυλή της περιττώματα και τώρα τα πληρώνει

Μια πολύ παράξενη και πρωτόγνωρη ιστορία, είδε το φως της δημοσιότητας, αφού απασχόλησε τη Δικαιοσύνη στη Μεγάλη Βρετανία. Γυναίκα καταδικάζεται σε πρόστιμο 1.000 ευρώ για περίσσεια περιττωμάτων στην αυλή της

Η 34χρονη Ria Parks αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του δήμου να καθαρίσει άμεσα την αυλή της από περιττώματα τα οποία κάλυπταν σχεδόν κάθε εκατοστό του χώρου.

Κι έτσι σύρθηκε στα δικαστήρια και υποχρεώνεται πλέον να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο 980 ευρώ (860 λίρες) συν όλα τα δικαστικά

έξοδα.

Το θέμα απασχόλησε όπως ήταν φυσικό τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, στα οποία ο κόσμος διχάστηκε. Κάποιοι είπαν ότι "κήπος της είναι ό,τι θέλει κάνει και κάποιοι άλλοι πως δεν είναι ανθρώπινη κατάσταση να αφήνεις έτσι την αυλή σου, όταν μάλιστα ζουν γείτονες γύρω σου".

Με αυτούς συμφώνησε και η εισαγγελέας Kirsty Messenger: «Η τοπική Αρχή έχει υποχρέωση να προστατεύσει τους ανθρώπους από την αντικοινωνική συμπεριφορά».

Το όργανο του νόμου που βεβαίωσε την παράβαση ορκίστηκε πως δεν είχε δει ποτέ του αυλή σε χειρότερη κατάσταση: "Ασχοληθήκαμε με το θέμα γιατί ήταν περιβαλλοντικό έγκλημα και, όπως φαντάζεστε, αν ήσασταν γείτονές της δεν θα σας άρεσε καθόλου".

Το ζήτημα, θα πρέπει να προβληματίσει, ωστόσο, τον κάθε ένα από εμάς, για το πόσο σεβόμαστε εμείς τους γείτονες και το περιβάλλον, σε σχέση με τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας, σε κάθε μας στιγμή.

Πηγή: newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα