ΓΕ: Μηδενιστικές επικρίσεις για έρευνες κατάρρευσης τραπεζών

Τις επικρίσεις ορισμένων, που επιχειρούν να μηδενίσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας στην διερεύνηση των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, απέρριψε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την καταχώρηση της νέας ποινικής υπόθεσης που αφορά στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Κληρίδης ξεκαθάρισε, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,

ότι μπορεί η διερεύνηση των δύο υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, τόσο αυτής που βρίσκεται ήδη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου όσο και αυτής που καταχωρήθηκε σήμερα, να έγινε στη βάση της σχετικής έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, εντούτοις η Αστυνομία δεν έμεινε ως εκεί, αλλά προχώρησε σε πλήρη και ενδελεχή διερεύνηση των υποθέσεων από την αρχή.

Ανέφερε ότι ναι μεν οι δύο υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου αφορούν στα αδικήματα που έχουν σχέση με τους Νόμους της Κεφαλαιαγοράς (τη χειραγώγηση των τιμών των μετοχών κλπ), αλλά η διερεύνηση τους δεν περιορίστηκε απλά και μόνο στην έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. “Χρειάστηκε -και χρειάζεται πάντα- εξαρχής αστυνομική διερεύνηση βάσει ποινικής δικονομίας, με πλήρη και εξαρχής λήψη καταθέσεων από σωρεία μαρτύρων, με την εξασφάλιση των αναγκαίων τεκμηρίων, την αξιολόγηση τους και στοιχειοθέτηση της ποινικής υπόθεσης”, πρόσθεσε.

“Η διαδικασία διερεύνησης των υποθέσεων που προβλέπεται βάσει της ποινικής δικονομίας είναι τελείως διαφορετικής φύσεως, πιο απαιτητική και χρονοβόρα, από τη διαδικασία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς”, κατέληξε ο κ. Κληρίδης.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα