Γαλλία:Η Συρία & οι σύμμαχοι της να σταματήσουν εχθροπραξίες

Η ομάδα δράσης που δημιουργήθηκε για να συζητήσει για τη σχεδιαζόμενη παύση των εχθροπραξιών στη Συρία θα συναντηθεί για πρώτη φορά σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Αναμένουμε ότι σήμερα το απόγευμα θα γίνει στη Γενεύη η πρώτη συνάντηση της ομάδας δράσης για την εκεχειρία. Οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θα προεδρεύσουν της συνάντησης αυτής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ. Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντώνται αυτήν την ώρα για την προετοιμασία της συνάντησης αυτής, πρόσθεσε.

"Ξέρουμε ότι γίνονται εντατικές συνομιλίες.

Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος. Και η Γερμανία θα μετάσχει στη συνάντηση το απόγευμα", σημείωσε. Η συνάντηση αυτή "μπορεί να οδηγήσει σε μια συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών που μετείχαν στις συνομιλίες της Βιένης για μια σημαντική μείωση της βίας" στη Συρία, κατέληξε.

Η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες σήμερα βάσει της συμφωνίας για εκεχειρία που συνήφθη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων στις 11 Φεβρουαρίου, δήλωσε παράλληλα σήμερα εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Γαλλία εξακολουθεί να ανησυχεί πάρα πολύ για την επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης, ιδιαίτερα στο Χαλέπι", σημείωσε ο Ρομέν Ναντάλ. "Καλεί το καθεστώς και τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά αμάχων και να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν στο Μόναχο στις 11 Φεβρουαρίου για την παύση των εχθροπραξιών από σήμερα", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι μολονότι η παράδοση βοήθειας σε πέντε περιοχές που πολιορκούνται στη Συρία είναι ένα πρώτο βήμα, αυτό δεν είναι αρκετό.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα