Γαλαζοκίτρινη πανστρατιά τίτλου

ΑΠΟΕΛ
Έτοιμοι να τελειώσουν την υπόθεση τίτλος την Κυριακή παρουσιάζονται οι ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν

Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει και όλοι την αναμένουν με ανυπομονησία στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο. Ο ΑΠΟΕΛ φλερτάρει με τον 5ο σερί τίτλο πρωταθλήματος και 26ο στην Ιστορία του και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά την Κυριακή. Τα δεδομένα είναι γνωστά σε όλους. Με νίκη, ο τίτλος μένει Λευκωσία, με ισοπαλία η στέψη θα πάρει παράταση και, με ήττα, όλα θα κριθούν στο φινάλε.

Στον «Αρχάγγελο»

γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως δεν θα είναι εύκολο το έργο τους αλλά, έχοντας εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και τις δυνατότητές τους, θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο, ώστε να πανηγυρίσουν μαζί με τους χιλιάδες οπαδούς τους που θα γεμίσουν το ΓΣΠ.

Σ’ ένα τέτοιο παιγνίδι, το πάθος και η θέληση για νίκη είναι στοιχεία που θα έχουν και οι 22 ποδοσφαιριστές του γηπέδου. Αλλού θα κριθεί η μάχη. Ο ΑΠΟΕΛ ποντάρει στην εμπειρία του και στην ανωτερότητά του, όπως θεωρούν οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία. Στόχος τους είναι να κάνουν σωστή διαχείριση για να φτάσουν στο ζητούμενο.

Να αριστεύσουν, δηλαδή, τακτικά και να κάνουν όσα χρειάζονται για να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να ελέγξουν το παιγνίδι. Δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός ότι το άγχος είναι στην πλευρά των αντιπάλων, που παίζουν μόνο για ένα αποτέλεσμα.

Αν οι «γαλαζοκίτρινοι» καταφέρουν να φέρουν στα μέτρα τους το ματς, ακόμη και να μη σκοράρουν νωρίς στο παιγνίδι, θα βρουν τις ευκαιρίες τους όταν η ΑΕΚ θα ανοιχτεί για το γκολ. Και είναι κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν, αν όντως εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο το ντέρμπι.

Αγωνιστικά, αν εξαιρέσουμε τον τραυματία Νικόλα Ιωάννου και τον Γιαννιώτα που είναι αμφίβολος, δεν υπάρχουν προβλήματα. Ο Κρίστιανσεν έχει την πολυτέλεια, σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια, να σχεδιάσει με μεγαλύτερη άνεση το ματς της χρονιάς! Επί της ουσίας, απέμειναν άλλες δύο προπονήσεις για να ετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι.

Δεν είναι παιγνίδι που θα δούμε εκπλήξεις στις επιλογές του, αλλά η πολυκοσμία σε κάποιες θέσεις δημιουργεί ορισμένα ερωτηματικά. Όπως για παράδειγμα στη μεσαία γραμμή, που με την επιστροφή του Βινίσιους ειδικά, ο τεχνικός ηγέτης προβληματίζεται κατά πόσον πρέπει να εμπιστευτεί τον Βραζιλιάνο ή να επαναφέρει τον Κάνιας πλάι στον Μοράις.

Βέβαια, με δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ βολεύεται και με την ισοπαλία, δεν θα είναι έκπληξη να αποτελέσουν την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής οι Μοράις, Κάνιας και Βινίσιους, με τον Βραζιλιάνο να είναι σε πιο προωθημένη θέση απ’ ό,τι τον συνηθίσαμε.

Στην άμυνα φαίνεται πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια και θα έχει μπροστά του τούς Μιλάνοφ, Μερκή, Αστίθ και Λάγο. Στην επίθεση είναι σίγουρος ο Σωτηρίου και, απ’ εκεί και πέρα, οι Μπαρλά, Βάντερ κι Αλωνεύτης διεκδικούν τις δύο θέσεις στα φτερά.

Γεμίζει το ΓΣΠ
Το απόγευμα της Κυριακής, το κλίμα θα είναι αρκετά γιορτινό στις εξέδρες των φίλων του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν μαζικά το «παρών» τους. Οι τρεις εξέδρες που αναλογούν στους επίδοξους πρωταθλητές αναμένονται ασφυχτικά γεμάτες. Όπως όλα δείχνουν, το ντέρμπι της Κυριακής θα προσελκύσει τον περισσότερο κόσμο από τα παιγνίδια των εγχώριων διοργανώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα